Frissen Fejérből

2024.05.10. 14:37

Programok a KEMPP-ben, az Emlékhelyek Napján

Színes programokkal várják az érdeklődőket a május 11-i Emlékhelyek Napján a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. Ellátogathatunk katonazene-történeti kiállításra, zenetörténeti beszélgetésre, családi vetélkedőre, de részt vehetünk szabadtéri tárlatvezetéseken és hagyományőrző bemutatókon is.

Gombor Lili

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely is csatlakozik a szombaton tartandó országos Emlékhelyek Napja programsorozathoz. Az érdeklődőket hadtörténelmi témájú családi vetélkedők várják 10 és 16 óra között, valamint  Élet a lövészárokban című hagyományőrző bemutatókat is láthatnak korabeli fegyverekkel és eszközökkel. 10.30-tól óránként indulnak tematikus szabadtéri tárlatvezetések a KEMPP-ben, illetve 11.00  és 13.00 órai kezdettel lesz raptor lézerharcjáték is – tájékoztatott az ÖKK.
14.00 órakor nyitják meg a Katonazenészek, katonák című időszaki teraszkiállítást, majd 15.00 órakor kezdődik a Zene–Történet című beszélgetés Szabó Balázs zenetörténésszel a katonazene évszázadairól, jelentőségéről, és Fricsay Richárd egykori karmester szerepéről. A programban közreműködik a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar.

További részletek a KEMPP honlapján olvashatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában