A diáksereg szájtátva hallgatta

2018.03.21. 13:00

Az énekszó erejével hatott Pitti Katalin a táci gyerekekre

Az opera nagykövete, Pitti Katalin járt kedden a táci Gorsium Általános Iskolában.

Szanyi-Nagy Judit

A Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt többféle stílusban is elénekelte Pitti Katalin

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A művésznő céljaként tűzte ki, hogy országjárása során nem csupán a nagyobb, de a kisebb intézményekbe is ellátogat, közvetítve a zene erejét a fiatalok felé.

‒ A helyszínként kijelölt tornatermet nemcsak a székhelyintézmény tanulói töltötték meg: jelen voltak a szomszédos csőszi tagintézmény, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai is ‒ mesélte lelkesen Kovács Gáborné Éva igazgató. Itt a Liszt Ferenc-díjas operaénekes A beszéd és az éneklés kapcsolata címmel tartott interaktív előadást.

A Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt többféle stílusban is elénekelte Pitti Katalin
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A rögtönzött biológiaóraként is számon tartható eseményen szó esett a hangképzésről, hanglejtésről és ‒ a címből kiindulva ‒ a beszéd és az ének közös sajátosságairól is. Állításait Pitti Katalin mozgóképes hanganyagokkal (például egy Mozart-művel) és saját énektudásának megcsillogtatásával is alátámasztotta: a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt más-más stílusban is előadta. A kérdésekre aktívan válaszoló gyermekeket édességgel jutalmazta; a diákok pedig láthatóan kedvelték a művésznőt és az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában