Gabi és Ádám két évtizede alkot egy párt a magánéletben is

2018.06.02. 08:30

Völgyesi Gabi esete a pónival

A fruska kedvesen szorongatta pink színű csillámpóniját, amikor anya és apa közös fotóra kérte fel Völgyesi Gabit csemetéjükkel. Ki a kedvenced? – firtatta az apuka. A lányka már nyújtotta is a pónit. Nem... azt... mondtad... – próbált megfontoltan szinkronizálni apuka. Hanem... Gabi! – bújt aztán a manócska mosolyogva az énekesnőhöz.

V. Varga József

Unique-koncert a falunapon – Völgyesi Gabi és Kovacsics Ádám

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Völgyesi Gabi és párja, Kovacsics Ádám, azaz a Unique együttes a sárszentmihályi gyermeknapon és falunapon varázsolta el közönségét.

Jöttek is sorban a slágerek: Végtelen álom, Csillagtenger, Mozaik, Úton, Képzeld el, Bölcsek útján, Hiszed vagy sem, Ugye mindig itt leszel?, Veled egy lélegzetben!

Megtudtuk: az együttes 1995-ben egy esős őszi estén alakult, amikor Kovacsics Ádám zeneszerző és Ferbár Zsolt szövegíró a zenéről beszélgetett. A zenekar hangja, Völgyesi Gabriella 1997 elején csatlakozott a csapathoz.

Völgyesi Gabi (a Unique hangja) Vízöntő, muzikalitását szüleitől örökölte, édesapja zenekarának fellépései alkalmával már egész fiatalon énekelt. Mindig tudta, hogy mindene a színpad, az előadás, az éneklés. A Tini Sztár Kerestetik országos tehetségkutató versenyt 1992-ben megnyerte szólóének kategóriában. Gabi jogi doktor. Ádámmal és Zsolttal köttetett ismeretsége, barátsága által közös elképzeléseikből, álmaikból és vágyaikból állt össze végső soron mindaz, amit ma a Unique fémjelez. Elárulta: szabadidejében szívesen olvas, rajzol, utazik, moziba jár és sportol.

Unique-koncert a falunapon – Völgyesi Gabi és Kovacsics Ádám
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Kovacsics Ádám (a Unique zeneszerzője) gimnáziumi évei alatt kezdett el zenével foglalkozni. A kilencvenes évek elején már saját dalokat írt rap, pop és trip-hop (Bristol-sound) műfajokban. Zsolttal a kezdetektől megtalálta a közös hangot, mivel hasonló ambícióiknak köszönhetően egy új, izgalmas zenei világot és szövegvilágot akartak létrehozni. Zenei ízlését mások mellett a Depeche Mode, a Kispál és a Borz, az A-ha, az LGT, Vangelis, az Oasis és a Conjure One formálták és formálják a mai napig is. Szabadidejében zenét hallgat, színházba jár, konzolon játszik és ha teheti, világot lát.

Ferbár Zsolt (a Unique szövegírója) középiskolás éveiben szembesült azzal, hogy különösen érdekli a hangszerelés és az elektronikus zenei hangzás. A stílus mondanivalójában is újat adott neki: a szövegkönyvek felé fordult, kezdetben angol nyelvű dalokat írt. Ádámmal a közös munka logikus következménnyé vált. Kedves hobbiként CD- és DVD-gyűjteményét gyarapítja, valamint

autószimulátoron játszik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában