Morricone, német és magyar fúvósoktól

2018.08.17. 16:30

Külföldi zenekar játszott a martoniaknak, magyar karmesterrel

A fehérvárihoz hasonlóan a martonvásári közönség is fúvószenekari koncertet hallhatott.

Bokros Judit

Az est műsorát a német zenekar karmestere, Gál Ádám állította össze

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Másodszor várták fúvós térzenekoncertre a helyieket és az érdeklődőket a Brunsz­vik–Beethoven Kulturális Központ előtt csütörtökön kora este. A már lenyugvóban lévő nap fényében, a szép Brunszvik-kastély és megújuló előkertjének szomszédságában csendültek föl a dallamok a népes közönség előtt. Az előadó a németországi Gütersloh-ból érkezett Jugendmusikkorps Avenwedde fúvószenekar volt, amelynek vezetője a hazánkból származó Gál Ádám.

Megtudtuk, a fiatalember Ausztriából költözött Németországba, ahol hat éve él. A középiskolát még Magyarországon, felsőfokú tanulmányait azonban már külföldön végezte, kürtöt és zeneelméletet tanult. Ám karmesteri tanulmányokat is végzett, a zenekart pedig három éve vezeti. A martonvásária­kat nem ismerte, karmesterükkel, Pfiffer Zsuzsannával tavaly találkozott először egy nemzetközi mesterkurzuson Győrben. Ott vetődött föl a koncert gondolata, mert a német fiatalokból álló zenekar pont ezen a környéken szeretett volna fellépni, és Zsuzsáék nyitottak voltak erre.

Az est műsorát a német zenekar karmestere, Gál Ádám állította össze
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Jugendmusikkorps Aven­wedde összesen 58 tagú. Hozzánk ötvenöten érkeztek, mert hárman nem tudtak eljönni. Mint elhangzott, jól érzik magukat nálunk, Martonvásáron igen szívélyes a fogadtatás, a koncert estéjén például közös vacsorán vettek részt.

A jó hangulatú est műsorában magyar vonatkozású művek és nemzetközi popzene is elhangzott a fúvósok előadásában. Stílusosan az Attila-indulóval kezdtek, majd egy yorkshire-i ballada következett, a harmadik szám a Moment for Morricone volt. Ez utóbbiba bekapcsolódtak a martoni fúvósok is, Pfiffer Zsuzsanna lendületes vezénylésével. Remek hangzás jött létre, az este pedig további ismert dallamokkal folytatódott, így a közönség egyebek mellett Bon Jovi rock mixet is hallhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában