Márciusi Ifjak

2019.03.06. 17:00

MI – újabb közös március 15-ei ünnep a fehérvári fiatalokkal

„A vers kell. Most kell.” – mondja Petőfi pesti, Dohány utcai lakásukban, Júliája társaságában, a március 15-ei forradalom előtt.

Bokros Judit

Petőfi Sándort Árgyelán Ádám (jobbról a második) játssza az utcaszínházi produkcióban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

E jelenettel kezdődött a Pátria kávéházba szervezett szerdai sajtótájékoztatóhoz kapcsolódva a március 15-ei műsor részlete. Ezután a fiatal szereplők megtöltötték a Pilvax-szá avanzsált kávézó egy részét, további ízelítőt adva a dinamikus Márciusi Ifjak című műsorból.

A tájékoztatón elhangzott: a középiskolás fiatalok a Vasvári Pál Gimnázium diákjai. Velük dolgozik Matuz János, a Fehérvári Programszervező Kft. művészeti intendánsa, az előadás írója, rendezője. Munkáját segíti, illetve lényegében társrendező a vasváris Nyári Ádám, a koreográfiáért pedig a 2018-as Fehérvár Táncosa verseny győztese, Tátrai Réka felelős. A műsor látványvilágát számítógépes animáció egészíti ki, amely Falvay Miklósnak és csapatának köszönhető, Cserta Balázs pedig a produkció zenei vezetője.

Petőfi Sándort Árgyelán Ádám (jobbról a második) játssza az utcaszínházi produkcióban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott az újabb, remeknek ígérkező előadásért.

Matuz János a címre utalva elmondta: a Márciusi Ifjak, vagyis a MI kifejezi azt a közösséget, amely együtt tudott küzdeni egy célért. Így a nézők könnyebben azonosulhatnak.

Az ünnepi műsor 15-én 10.15-kor és 15 órai kezdettel látható a Városház téren.

A Palotavárosban, a füves területen is lesznek azonban programok délelőtt, a belvárosban pedig újra megrendezik a József-napi vásárt.

A részletes program itt található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában