Díjat is kapott

2020.02.10. 19:00

Trenka Máté képviselte az Alba Regia táncegyüttest a Fergeteges farsang szólótáncversenyen

Fergeteges farsangi szólótáncversenyt és maskarás felvonulást is rendeztek február második hétvégéjén Tatán.

kemma.hu

A bálnak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont, ennek udvarán táncolt Trenka Máté a nővére, Emma énekére

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hagyományéltető farsangi mulatságot és szólótáncversenyt szervezett a Kenderke népművészeti műhely a hét végén. A versenyzőket, felkészítőiket és kísérőiket Kun Katalin, a művészeti iskola igazgatója, majd Michl József polgármester köszöntötte – írja a kemma.hu.

A Piarista Rendházban a házigazdák mellett egyéniben, a székesfehérvári Alba Regiát képviselve Trenka Máté nevezett a Fergeteges farsang szólótáncversenyre. Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Közép-dunántúli régiójának válogatóversenyén a Kárpát-medence különböző tájegységeinek motívumait mutatták be a versenyzők.

A zsűri elnöke Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke volt. Ő, valamint két zsűritársa, Lukács László és Hegedűsné Farkas Lilla a tánc ismerete, jellemző szerkesztési elve, a jellemző motívumok használata, a stílusos mozgás, a térhasználat, valamint a nagyobbak esetében az előadásmód, a viselet és annak viselése és az eszközhasználat alapján értékelte a táncokat, amelyek nem lehettek koreográfiák, csakis improvizációk.

A pontozás alapján osztották ki a Cifrabojtár és Csipkés keszkenő díjakat a legjobbaknak. A díjazottak között szerepelt Trenka Máté is, az Alba Regia táncegyüttes tehetsége is.

A legjobbak bejutnak a Gyermek Néptáncosok XIV. Országos Szólótánc Versenyére, amelyet júniusban Szarvason rendeznek meg. Az ide bejutók neve egyelőre azonban még nem nyilvános, azt csak az összes válogatóverseny után hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában