Sok ezren követték őket

2020.04.30. 13:00

Online koncerteztek a közönségnek Gárdonyban

Különleges módon oldotta meg a koncertezést Horváth Márk, aki nagy közönséghez van szokva swingkoncertjei okán. Ezúttal Jász Andrissal zenéltek – majdnem a gárdonyi szabadstrandon, ám a nagy szél bevitte őket a stúdióba. Sok ezren követték az online élő közvetítést.

S. Töttő Rita

Horváth Márk és Jász Andris

Fotó: Horváth Márk

Horváth Márk gárdonyi zenészt sokan ismerik a jazz világában – a gitáros a gárdonyi Zenetanoda vezetője, saját projektjei mellett tehetséggondozással foglalkozik. Ezért a munkájáért 2017-ben elnyerte a Fiatalok a fiatalokért díjat. Márk Magyarországon a manouche swing és a gipsy swing melankolikus, érzékeny, 30-as, 40-es éveket idéző jazz-zel átitatott világába hozott új, friss lendületet, technikát, varázslatot. Gitárjátéka felhangzott a Swing Manouche Project, a Harmonia Garden, a Csak-Csak Swing és a Django Free fellépésein is.

Horváth Márk és Jász Andris
Fotó: Horváth Márk

Tehetsége okán a hazai élvonalbeli művészek is elérték őt – dolgozott Hajós Andrással, akivel egy reklámfilmhez készített manouche swing alapot. Együttműködött Tóth Verával, Jász Andrissal és Gájer Bálinttal is. Ezúttal Jász Andris szaxofonossal alkottak duót múlt szombaton, akivel online koncert során örvendeztették meg a nagyérdeműt a Keresztúri esték keretében.

– Eredetileg a gárdonyi szabadstrandon készült volna az élő online közvetítés késő délután, de akkora volt a szél, hogy inkább bementünk a stúdióba és ott zenéltünk – meséli Márk, aki örült, hogy a járványhelyzet idején is sokan tartották fontosnak a zenei csemegézést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában