"a művészet Európa közös nyelve"

2020.06.10. 07:20

Schwäbisch Gmünd főpolgármestere fontos és kedves gesztust tett Székesfehérvárnak

A testvérváros főpolgármestere videón keresztül üzent a fehérváriaknak, és egyben két helyi művész munkáját is méltatta, akik kiállíthatták alkotásaikat a német településen.

Héjj Vivien

Richard Arnold gmündi polgármester köszöntötte a fehérvári delegációt Fotó: küldöttség

Fotó: Küldöttség (archív)

Schwäbisch Gmünd főpolgármestere, Richard Arnold videóüzenetében elmondta, a lélek és a kultúra nagyon fontos része mindkét városnak. Ennek apropóján két fehérvári keramikusművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a német testvérvárosban. Bár a kiállítók házastársak is, művészetük sok szempontból különbözik egymástól. Míg Revák Katalin mesébe illő formákkal, elefántokkal, medvékkel kápráztatja el a látogatókat, Máder Barnabás műveit az egyenes formák jellemzik. A főpolgármester úgy fogalmazott, a művészet Európa közös nyelve, minden különbözőség ellenére. A testvériség és a kulturális együttműködés fontosságáról beszélt az eseményhez kapcsolódó üzenetében Székesfehérvár polgármestere.

– Nagyon régi baráti kapcsolat fűzi össze Schwäbisch Gmündöt és Székesfehérvárt, s ebben a baráti kapcsolatban, azt hiszem, nagyon fontos terület a kulturális együttműködés, ami a közös Európában és egy testvérvárosi kapcsolatban is igazi partnerséget eredményezhet – fogalmazott Cser-Palkovics András, aki köszönetét fejezte ki, amiért a testvérváros befogadta a fehérvári művészeket, és lehetőséget adtak, hogy a kiállítás még tovább meg­tekinthető legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában