Édes-ékes apanyelvünk és A halhatatlanságra vágyó királyfi

2020.10.09. 07:20

Színházi témával zárul a Backstage programsorozat Fehérváron

A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Fejér megyei bemutatói szombaton 10 órakor kezdődnek és 14 óráig tartanak a megyeszékhelyen, a Malom utcai Táncházban.

V. Varga József

A középkori óriás sakk jelmezeiből kiállítást rendeznek a hétvégén Fotó: FMH-archív

Fotó: NAGY NORBERT

Színházi témával zárul a Backstage programsorozat. A Rivalda keretében 10 és 15 óra között kiállítás lesz látható a Középkori óriás sakk jelmezeiből, fegyvereiből, sisakjaiból, valamint szövegkönyvéből és próbarendjéről; 14-től 15 óráig tart Nagy Nikolett színházi kellékes workshopja.

A középkori óriás sakk jelmezeiből kiállítást rendeznek a hétvégén Fotó: FMH-archív

A színjátszó találkozón négy csoport mutatkozik be. A program, 10–10.40 óra: William Golding: A Legyek Ura című regényének feldolgozása (a székesfehérvári Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium Kodócska 2.0 csoportja). 11–11.30 óra: Schiffsbrüchige suchen… – Hajótöröttek keresnek… – színpadi játék (a móri Radnóti Miklós Általános Iskola kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskolájának Kinder Spielen csoportja). 11.50–12 óra: Édes-ékes apanyelvünk – humoreszk (a bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola Prelúd Pódiuma). 13–13.25 óra: A halhatatlanságra vágyó királyfi – népmese-feldolgozás (a fehérvári Kodolányi középiskola Kodócska csoportja).

A produkciókat Tóth Erzsébet előadóművész, a tatabányai Vértes Agorája művészeti főmunkatársa és Golden Dániel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusa véleményezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában