Frissen Fejérből

2021.05.06. 19:46

Bodmér verseket olvasó falu

Felkerültek az önkormányzat közösségi oldalára azok a fotók, amelyek a Posztolj egy verset felhívás keretében kerültek ki még áprilisban a falu utcáira, közterületeire. Aki lemaradt, még megtalálja őket a különböző helyszíneken.

Borsányi Bea

Az egyik posztolt versről készült kép

Fotó: Bodméri Önkormányzat

A Posztolj verset az utcára! elnevezésű kezdeményezés nem újdonság, néhány éve indult útjára, ám Bodmér eddig sosem csatlakozott. Gáspár Barbara idén januárban vette át a könyvtárosi feladatokat a településen, és úgy gondolta, ideje ezen változtatni. Meghirdették hát, jöjjön bárki, akinek kedve van, fiatalok és idősek egyaránt, és tegyék ki spontán helyekre a faluban az általuk választott verset, aztán küldjenek egy fotót a „tettükről”.

Az egyik posztolt versről készült kép
Fotó: Bodméri Önkormányzat

Az akció sikerrel zárult, hiszen az apró településen mintegy tizenöten tettek eleget a felhívásnak, a gyerekek és a 30-40 év közötti korosztály bizonyult a legaktívabbnak, mondta el lapunk kérdésére Gáspár Barbara. Ami a kinyomtatott és kifüggesztett verseket illeti, legtöbben magyar szerzőktől választottak, és míg a gyerekek főként az iskolában tanult verseket tették ki, addig a felnőttek hajlottak a lírára, a szerelmes versekre. Ha kedvet kapnak egy verstúrára, vágjanak neki bátran!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában