Frissen Fejérből

2022.09.15. 15:30

Évtizedek óta együttműködik az opolei és a fehérvári könyvtár

Húsz éves együttműködési szerződését újította meg a Vörösmarty Mihály Könyvtár és az opolei Emanuel Smolka Vajdasági Közkönyvtár. Az elmúlt két évtizedben folyamatos szakmai kapcsolatot ápolt a két intézmény, amelyet a mai megállapodással a jövőben is folytatnak majd.

Baráth Eszter

Az opolei vendégek ma megismerhették a Vörösmarty Mihály Könyvtár különböző részlegeit

Fotó: Nagy Norbert

Hétfő délután érkezett Székesfehérvárra Lengyelországból az Emanuel Smolka Vajdasági Közkönyvtár küldöttsége. Az elmúlt napokban a kirándulások mellett több menyei könyvtárba is ellátogattak, többek között Baracson, Dunaújvárosban és Lepsényben is jártak a szakemberek. A mai nap folyamán a Vörösmarty Mihály Könyvtár Bartók Béla téren található olvasótermében gyűltek össze a két intézmény képviselői, ahol a lengyelországi vendégek megismerhették a fehérvári könyvtár gyermekrészlegének működését, helytörténeti tevékenységét és azt, hogy hogyan szolgálják a kistelepülési könyvtárak olvasóinak érdekeit.

Buriánné Tarró Edit Erzsébet a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, köztük Komlósi Józsefet, a könyvtár korábbi igazgatóját, aki 2002-ben aláírta a megállapodást és Magony Imrét, aki szintén intézményvezetőként dolgozott a jó kapcsolat fenntartásáért. – Az együttműködésnek ez a lényege, hogy megismerjük egymás munkáját, megismerjük azokat a könyvtárakat, amelyeket Opoléban, a Vajdaságban, Székesfehérváron és Fejér megyében működnek – emelte ki Buriánné Tarró Edit Erzsébet.
– Nagyon örülök annak, hogy húsz év után megújul ez az együttműködési megállapodás. Ez a testvérvárosi kapcsolat szempontjából is nagyon fontos, mivel a közintézmények, a kulturális kapcsolatok megléte és fejlesztése ennek a kapcsolatnak a bástyái – hangsúlyozta az együttműködés fontosságát Lehrner Zsolt alpolgármester. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában