Programajánló

2023.04.20. 17:00

Szentgyörgyi napok májusfaállítással Mezőszentgyörgyön

A hagyományos Szentgyörgyi napokat április 24-étől 28-áig rendezi meg Mezőszentgyörgy község önkormányzata. Egyebek között települési kitüntetéseket adnak át, megnyitják Katóné Szántó Márta festménykiállítását, és a tájház udvarán felállítják a májusfát.

V. Varga József

Bemutatják Katóné Szántó Márta könyvét és festményeit

Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

Az ünnepélyes megnyitót hétfőn 17 órakor tartják a művelődési háznál, települési kitüntetéseket adnak át, a műsorban közreműködik a Hungarikum együttes – tájékoztatta lapunkat Kiss Péter önkormányzati képviselő, a művelődési ház és könyvtár vezetője. Bepillantás címmel kedden 17 órakor kiállítást nyitnak az enyingi illetőségű Katóné Szántó Márta festményeiből a művelődési házban, és bemutatják a szerző Imágó című könyvét, felolvasással, beszélgetéssel. Horváth Zsolt (Orak Milsen) A tanyától a Dunáig című novelláskötetét szerdán 17 órakor mutatják be a könyvtárnál. Amint megtudtuk: az első kötetes szerző Baracs jegyzője, s beszélgetőtársa Újvári Csilla pedagógus lesz.

Az elmaradhatatlan májusfát április 27-én, csütörtökön 17 órakor állítják fel a tájháznál, bemutatóznak a néptáncosok, táncházat tartanak a Kákics zenekarral, valamint szakköri kiállítás és kézműves-foglalkozás (vesszőfonás, nemezelés) is színesíti a programot. A péntek esti (kezdés 19 órakor) kabaré-összeállítást a Mezőszentgyörgyi Amatőr Színházi Kör (MASZK) jegyzi, az előadás címe Az elmúlt 25 évben még nem játszott darabok, helyszíne pedig a művelődési ház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában