Hétvezér est

2023.07.10. 10:37

Kertészkedés a természettel - Gyulai Iván ökológus előadása Fehérváron

A Fejér Szövetség 602. Hétvezér estjén Kertészkedés a természettel címmel Gyulai Iván ökológus tart előadást július 11-én, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Gyulai Iván ökológus az Ökológiai Intézet igazgatója

Fotó: MN

Gyulai Iván ökológus, biológia-kémia szakos tanár a Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense, az Ökológiai Intézet igazgatója, a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnöke és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja.

– Előadónk egyrészt elemzi a jelenlegi talajforgatásos, intenzív mezőgazdaság életellenes hatásait, a termőföld gyors pusztulását és az emberi egészség veszélyeztetését, másrészt tényekkel igazolja, hogy lehetséges pusztán a teremtés erejére, az élettel szövetkezve, kielégíteni szükségleteinket – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke. – A hagyományos (gépesített vagy sem, mégis) ásás, kapálás, gyomlálás, műtrágyázás, öntözés és vegyszerek nélkül is van élet, amely bőséges, elegendő és elégséges. Az előadás a komposzthagyó mélymulcsos kertészkedés elmúlt huszonkét évének történéseit és eredményeit is bemutatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában