IX. Szabadegyházi Festőtábor

2023.08.07. 17:00

A közös alkotás öröme idén is megadatott Szabadegyházán

Kilencedik alkalommal élvezhették a közös alkotás örömét a szabadegyháziak. A Nagy László Művelődési Házban tartott festőtáborban idén is csodás alkotások születtek.

Héjj Vivien

A haladók munkáját Mayer Erzsébet (j) fejtőművész segítette

Fotó: Pleszkó Veronika

A festészet szerelmesei kilencedik alkalommal gyűltek össze a Nagy László Művelődési Ház nagytermében, hogy ecsetet ragadva fejezzék ki önmagukat. A tábor ötletgazdája és szervezője Pocsai Julianna festőművész volt, aki lelkes, önzetlen és áldozatos munkával támogatja a művészi kibontakozás ezen formáját.

A résztvevők összetétele igencsak vegyes volt: a helyeken túl Polgárditól Adonyig számos településről érkeztek alkotókedvűek, a 10 évestől a 88 évesig mindenki megtalálta a művészet adta örömet. Napi 12 órában, reggeltől estig zajlott az elmélyült munka, melyet olykor baráti beszélgetések, éneklés, vidám csevegés és viccmesélés színesített.

Csodás alkotások születtek a négynapos tábor során
Fotó: Pleszkó Veronika

A táborozók két csoportban dolgoztak: az ifjakkal, illetve azokkal, akik régen fogtak a kezükben ecsetet, Pocsai Julianna foglalkozott, míg a haladóknak Mayer Erzsébet festőművész nyújtott segítő kezet.

A tábor második napján Magyar Aranka – vagy ahogy a művészvilág ismeri, Magyar Ari – nemzetközi hírű festőművész, költő vendégeskedett a festőtáborban. A 80 éves művész több, mint 20 éve fest. Több festőiskolában tanult és 4 évig saját galériát vezetett Bécsben.

A négynapos tábor során csodás alkotások születtek. A hét zárásaként pedig egy mini kiállítás is összeállt az alkotók munkáiból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában