Feol podcast

2023.08.15. 20:00

Feol podcast: Emlékezzünk együtt a magyar (zene)kultúra meghatározó alakjára, az EMBERRE, Kóbor Jánosra!

Silye Sándor

Fotó: Silye Sándor

Kedves Hallgató!

Ugye emlékszik, emlékszel még a hol volt hol csodálatos 60-as évekre? Már, ha akkor még élt, éltél! Új ifjúsági kultúra született, hódított a beat, a Beatles, a Stones és a többiek, sorra születtek a zenekarock. Szeretkezz és ne háborúzz volt az új jelszó, és mindez hazánkba is gyorsan begyűrűzött. Az IMO, azaz az Illés, Metro, Omega szentháromsága hódított, szent hellyé vált a Budai Ifjúsági Park, a Tabán, a klubok sokasága. Kóbor János, azaz Mecky az Omega frontembere jelenség volt. Sokszor járt Székesfehérváron, az Omegával, meg anélkül is. Ugye, emlékezetes volt a templomi koncertjük? Kóbor Mecky őszinte híve volt Tiber Lacának, a Vidi hajdan neves futballistájának, sokszor eljött a Mancz utcai srácok focijára. Az utolsón, amin itt volt beszélgettem vele. Illetve ezt követően jó két hónapra, az utolsó nyilvános fellépésén, a Fecsegő, avagy arcok, harcok, emberek, életutak beszélgető esten volt a vendégem.

Hallgassák hát szeretettel, emlékezzünk együtt a magyar (zene)kultúra meghatározó alakjára, az EMBERRE, Kóbor Jánosra, aki ebben az évben lett volna 80 éves!

Emlékét megőrizzük!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában