Életre kelt a múlt

2023.08.18. 20:00

Géza fejedelem látomásait, álmait vitték színpadra a Nemzeti Emlékhelyen (galéria)

Péntek délután 17 órakor kezdetét vette Ferenczy-Nagy Boglárka rendezésében az Egyisten című előadás a Nemzeti Emlékhelyen.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

20 perccel a kezdés előtt már javában zajlottak az előadás előkészületei, hangpróbák, sürgés-forgás és az utolsó egyeztetések. Majd 17 óra után nem sokkal megszólalt a dob, mely az előadókon túl a közönségnek is jelezte, kezdődik a színdarab, amelynek középpontjában Géza fejedelem állt. Az ő kételyeit, gondolatait jelenítették meg a kereszténység felvételének kérdéskörében. A rendező, Ferenczy-Nagy Boglárka ezt úgy próbálta megfogni, hogy az előadókkal színpadra ’vitette’ a fejedelem látomásait, gondolatait.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Rendező hallgatóként nagyon örültem, amikor felkértek, hogy írjak és rendezzek egy darabot. Így összefogtunk az egyetemtársaimmal és együtt életre hívtuk az általam megírtakat – mesélte, hozzátéve, hogy igyekezett minél kevesebb szereplővel, minél színesebb darabot megjeleníteni.

Ez utóbbi pedig úgy tűnik sikerült, ugyanis a négy színész hallgatónak valóban életre keltette az akkori kor és Géza fejedelem dilemmáit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában