Vörösmarty Színház

2023.08.02. 17:30

Újra teljes lehet a színházi évad – a polgármester már megvette a bérletét

Szerdán délelőtt újította meg színházbérletét Cser-Palkovics András polgármester, aki egyúttal arról is beszélt, a tavalyinál kedvezőbb energiaárak miatt várhatóan a téli hónapokban sem kell bezárni a fehérvári teátrumot.

Héjj Vivien

Cser-Palkovics András polgármester is megújította színházbérletét

Fotó: NAGY NORBERT

Megkezdődött a bérletek megújításának időszaka a Vörösmarty Színházban, szerda délelőtt Székesfehérvár polgármestere is megvette a 2023/24-es évadra szóló Kállay Ilona bérletet.

– Bízom benne, hogy egy nagyon szép és zavartalan évadot kezdünk meg hamarosan a Vörösmarty Színházban, ami a város és a régió tekintetében is központi kulturális intézmény. Nagyon jó társulata van a színháznak, nagyon jó darabok várnak ránk a belváros gyönyörű színházépületében – hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester, aki arról is beszélt, az önkormányzat az előző évinél kedvezőbb feltételekkel tudja beszerezni a működéshez szükséges villamosáramot, így nem lesz akadálya annak, hogy a téli időszakban is nyitva tartson a teátrum.

A polgármester hozzátette, egy 66 millió forintos kiegészítő állami támogatásnak köszönhetően folytatódhat a Vörösmarty Színház felújítása. Az összegből technikai eszközök fejlesztése valósulhat meg.

A következő évadban 23 különböző bérletkonstrukcióval várja nézőit a fehérvári színház. A számos új bemutató mellett korábban nagy sikerrel játszott előadások is műsoron maradnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában