KÓTA népzenei minősítő

2023.09.17. 11:24

Hat csoport énekelt vasárnap Kisfaludon

A Kisfaludi Közösségi Ház évek óta az egyik helyszíne a KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítőknek. Idén hat csoport érkezett, hogy vasárnap délelőtt megmutassa a zsűrinek, mit tud.

Borsányi Bea

A Búzavirág dalkör bordalokat is énekelt vasárnap

Fotó: Borsány Bea / Fejér Megyei Hírlap

A KÓTA négy évtizede alkalmazott többszintű minősítési rendszer népzenei együttesek, pávakörök, népdalkörök, népzenei hangszeres együttesek, énekes és hangszeres szólisták és kisebb énekes és hangszeres csoportok számára. A zsűri – Kisfaludon Pirinyi József, Kubinyi Júlia és Zsíros Tímea - szakmai értékeléssel és minősítési fokozatok adományozásával segíti az egyes csoportok működését, fejlődését.

Kisfaludon térségi minősítőt tartottak vasárnap, amelyen a helyi Búzavirág Dalkör mellett öt másik csoport lépett fel. Elsőként a házigazdák léptek színre két népdalcsokorral. A csoport éppen tíz éve, 2013-ban alakult, vezetője és egyik alapítója Csordás István. Repertoárjukban a Kárpát-medence minden tájáról szerepelnek népdalok, de különösen szívesen válogatnak szűkebb környezetük, a Mezőföld dalaiból. Nem csak a környéken, de határon túl, Felvidéken és Erdélyben is felléptek már. Először 2017-ben mérették meg magukat. 

A zsűri délután hirdet eredményt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában