Zenés, táncos est

2023.10.22. 15:30

Délszláv ritmusok Fehérvár belvárosában (videó, galéria!)

Délszláv zenés, táncos estet szervezett szombat este a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a Szent Istvánról elnevezett művelődési házban. Az esten közreműködött a Tököli Délszláv Nemzetiségi Együttes tánckara és férfikórusa, valamint a Kolo együttes.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor

A kedvelt és elismert együttes, amely generációkat ölel fel, már számtalan bál és előadás alkalmával kápráztatta el a fehérvári közönséget, és nem volt ez másképp 21-én sem, amikor is táncházzal egybekötött rendezvényt tartottak. Felemelő volt ismét megtapasztalni, hogy a közönség milyen lelkesedéssel köszönte meg a színvonalas előadást. 

Jakubek Tiborné, a nemzetiségi önkormányzat vezetője, a kultúrház igazgatója kérdésünkre elmondta: a rendszeres táncházakkal az a céljuk, hogy a zene és a tánc révén bemutassák az érdeklődőknek a horvát, illetve a délszláv kultúra sokszínűségét. Az elmúlt évtizedek felemelő pillanataiból egyébként egy kisebb kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők. Mint megtudtuk, az est főszereplői is ugyanezeket az értékeket vallják immáron több mint 55 éve. A Tököli Délszláv Nemzetiségi Együttes 1967-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyarországi délszlávok népi kultúráját, táncait és zenéit  összegyűjtse, feldolgozza és színpadra állítsa. Ezekből válogatva láthatott és hallhatott kiemelkedő színvonalú műsort a Szent István hitoktatási és Művelődési Ház közönsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában