Készülődés az ünnepre

2023.12.11. 17:00

A Vox Mirabilis éneke övezte a második gyertya meggyújtását Kápolnásnyéken

Mielőtt Székesfehérvár belvárosában léptek volna fel, a kápolnásnyékieket is megörvendeztette ünnepváró koncertjével vasárnap a Vox Mirabilis Kamarakórus. Karnagyuk, Zemlényi Katica a közönségnek azt is elmesélte, miért olyan különösen fontos számára az advent időszaka.

S. Töttő Rita

Fotó: Kőmíves András

A második adventi gyertya meggyújtásának alkalmából a Vox Mirabilis Kamarakórust hívta meg december 10-én, vasárnap a kápolnásnyéki Halász-kastélyba Rodics Eszter igazgatónő. Az adventi délutánon csodálatos dallamokat és őszinte gondolatokat kaphatott a közönség, ugyanis a koncert mellett Zemlényi Katica, a Kamarakórus karnagya is mesélt az életéről, az ünnephez fűződő emlékeiről. 

Fotó: Kőmíves András

Rodics Eszter  felolvasta Fekete István Roráte című novelláját, Katica pedig elárulta: számára személyes okokból is nagyon fontos az advent időszaka, ekkor ismerkedett meg ugyanis a férjével, ekkor jött el Székesfehérvárra dolgozni, s kapta a kórus a Vox Mirabilis nevet. Mesélt a kórusban együtt folytatott, elhivatott és örömteli, ugyanakkor nagyon fegyelmezett munkáról, lengyelországi hatalmas sikerükről, arról, hogy a hitén, a zenén és a munkáján túl milyen fontos számára a családja és az elesettek segítése. Az est zárásként, a kórus énekének áhítatában a kastély koszorúján Zemlényi Katica meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyát.

Fotó: Kőmíves András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában