Izgalmas kérdések

2024.01.22. 14:00

Régészeti rejtélyek Székesfehérvárról és környékéről - Szücsi Frigyes előadása a Hétvezér esten

A Fejér Szövetség 624. Hétvezér estjén Szücsi Frigyes régész-történész Régészeti rejtélyek Székesfehérvárról és környékéről címmel tart előadást január 23-án, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Szücsi Frigyes régész-történész

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

– Szücsi Frigyes, a Szent István Király Múzeum munkatársa, az avar kor – kései hun vagy korai magyar (?) – és az Árpád-kor történeti korszakainak kiemelkedő kutatója, számos Fejér vármegyei ásatás vezető régésze lesz immár negyedik alkalommal a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás-sorozata, a Hétvezér esték előadója – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a szövetség társelnöke.

Szücsi Frigyes legutóbb tavaly áprilisban tartott előadást a Királykút Emlékházban A kagánságtól az Árpád-korig címmel. A régész-történész ezúttal olyan székesfehérvári és környékbeli feltárási eredményeiből szemezget, amelyeknek az értelmezése izgalmas, nyitott kérdéseket vet fel, és a hallgatóságát is gondolkodásra sarkallhatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában