Nem csak állatbarát könyvmolyoknak

2024.02.26. 14:30

Brandy is csatlakozott az Állatbarát Olvasó Kihíváshoz az enyingi könyvtárban

Brandy komolyan vette az Állatbarát Olvasó Kihívást. A német vadászeb bárkinek megmutatja, hogyan lehet a könyvtárakban játékosan tanulni az állatok védelméről.

Hajdú Marianna

Brandy a macskákról olvasott, és úgy tűnik, van mit átgondolnia

Forrás: Kovács Gabriella

De vajon mi is ez az új kihívás, amihez nem csak az enyingi Vas Gereben Könyvtár, de Brandy is csatlakozott? Az Állatbarát Olvasó Kihívás az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány legújabb kezdeményezése, amely egyedülálló összefogásra buzdítja a magyarországi és határon túli magyar könyvtárakat. 

Olvasva tanulni az állatvédelmet

A program célja, hogy pedagógusok és szülők együttes erővel 12 hónap alatt 12 állatokkal vagy állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el, ezzel is erősítve az állatvédelem fontosságát a gyermekek körében. Kuntnerné Németh Ágnes, a könyvtár vezetője elárulta, hogy kifejezetten a gyerekek számára szerveznek programokat, amelyek minden hónapban más-más témát ölelnek fel. 

Állatvédelem és állattartás a sorok között 

Februárban például a barátság került előtérbe. Az olvasók könyvek kikölcsönzésével pecséteket gyűjthetnek, ezzel is motiválva őket az olvasásra. De nem csak olvasásra ösztönzik a gyerekeket. A könyvtárak számos állatvédelmi előadást és foglalkozást is tartanak, amelyek célja, hogy a gyerekek megfelelő információhoz jussanak az állatvédelemről és a helyes állattartásról. Mint kiderült, a gyakorlati tudás érzékenyítő hatással bír a fiatalokra. 

Brandy, a példamutató eb

Az enyingi könyvtár például sajátos módon közelített az állatbarát neveléshez. Kovács Gabriella, a könyvtár munkatársa, Brandy nevű kutyáját is elhozta a könyvtárba, ahol a hűséges társ rögtön a feladatok sűrűjébe vetette magát. Brandy azonnal egy nehéz témához nyúlt: a macskákról kezdett el olvasni, és a kép tanúsága szerint van min elgondolkodnia. 

És ha már Brandynél tartunk, eddig ugyan sosem merült fel a kérdés, de a könyvtár szívesen látja azon olvasóit is, akik kedvencükkel térnének be egy kis olvasnivalóért.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában