21 oktatási intézmény csatlakozott

2024.03.28. 12:00

Több mint 700-an neveztek az idei Fehérvári Diáknapokra

Több év kihagyás után idén újra megrendezésre kerül a Fehérvári Diáknapok április 16. és 20. között, mely során a város diákjai tizenkét művészeti kategóriában, több mint háromszáz produkcióval és alkotással mérik össze tudásukat.

Déri Brenda

Fotó: FMH-Archív / PT

Március 27-én, szerdán zárult a nevezés a Fehérvári Diáknapokra, melyhez 21 oktatási intézmény csatlakozott 711 résztvevővel. Ahogy az SZKKK közleményéből is kiderül a legtöbb produkciót és alkotást, szám szerint 71-et a Vasvári Pál Gimnázium nevezte, de hasonlóan sok nevezés érkezett, összesen 69 a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumból, 45 pedig a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikumból.

Ami a kategóriákat illeti, úgy tűnik az irodalmi vitte a prímet, ugyanis a vers- és prózaírás kategóriában érkezett a legtöbb nevezés, a zsűri 43 irodalmi alkotást fog elbírálni. A színpadi kategóriák között a könnyűzene volt a legnépszerűbb. A zenekarok és szólisták 40 produkcióval készülnek. Sok nevezés érkezett még vers- és prózamondás kategóriában is, összesen 37. De ezzel még nincs vége: sótájm kategóriában 21, képző-, nép- és iparművészeti kategóriában 41, fotós-filmes kategóriában 22, médiakommunikációban pedig 17 alkotást neveztek a diákok.

A Diáknapok központi helyszíne ugyan a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ lesz, de némely kategória produkcióinak más helyszínek adnak otthont: a könnyűzenészeknek a Petőfi Kultúrtanszék, a komolyzenészeknek és kórusoknak a Hermann zeneiskola, a népzenészeknek és néptáncosoknak pedig a Táncház. 

A legjobb produkciókat arany, ezüst, illetve bronz fokozatú oklevelekkel ismerik el, de ezentúl kategóriadíjat, illetve különdíjat is kioszt a zsűri. Továbbá gazdára lel még a város díj, a közönségdíj és a fesztiváldíj is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában