Nagyszabású rendezvény

2024.05.13. 07:00

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Vereb Vitéz Napját

15. alkalommal rendezték meg a település nagyszabású rendezvényét, a Vereb Vitéz Napot az Égi Íj Völgyében.

Déri Brenda

Színes programkínálattal készültek a 15. Vereb Vitéz Napjára

Fotó: Déri Brenda / FMH

Gyalogos és lovas felvonulással vette kezdetét vasárnap délelőtt a 15. Vereb Vitéz Nap, ahol egészen az esti órákig színes programokkal várták a szervezők, az önkormányzat és a Verebért Egyesület a helyieket. A nap során bemutatkoztak a különböző hagyományőrző egyesületek, az érdeklődők kipróbálhatták az íjászatot, a lovaglást és a kisebbeknek kézműves foglalkoztatóval is készültek.

A nap hivatalos megnyitóján, a délutáni órákban Kurcz Mária, Vereb polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd pedig átadta a Vereb Tiszteletbeli Polgára címet Lukács Zoltánnak. Mint a méltatásban elhangzott a képviselő-testület határozata alapján a címet idén Lukács Zoltán érdemelte ki, aki 2017 óta aktív segítője, önzetlen és rendszeres támogatója a település népszerű rendezvényének, a Verebi Estéknek, valamint hozzájárul a község jó hírének terjesztéséhez, és rangjának emeléséhez.

Lukács Zoltán kapta idén a Vereb Tiszteletbeli Polgára címet
Fotó: Déri Brenda / FMH

– Lukács Zoltán 1988-ban kapta kézbe kertészmérnöki diplomáját. Jelenleg a Garden Kft. ügyvezetője, a Magyar Faápolók Egyesületének tiszteletbeli elnöke és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Díszkertész alosztályának vezetője. Legizgalmasabb feladatnak a faápolás és favizsgálat sok területe közül a nagyon idős fák életének meghosszabbításáért folytatott munkát tartja – ezt már Varjas Tímea alpolgármestertől hallhattuk.

A címátadás után a Pátkai Joómadarak műsorával és a Tánc Kikötő produkciójával folytatódtak a színpadi programok, melyekkel párhuzamosan további programokon vehettek részt a látogatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában