labdarúgás

2017.10.09. 20:35

A Szolnok elleni siker megmutatta a Csákvár erejét

CSÁKVÁR – A Merkantil Bank NB II 12. fordulójában az Aqvital FC Csákvár legyőzte a Szolnoki MÁV FC-t, és ezzel első sikerét érte el a szezonban.

Káldor András

focc

Nehéz hetek állnak az Aqvital FC Csákvár labdarúgói és szakvezetői mögött. Valljuk meg, az idei szezon ezidáig nem úgy sikerült, ahogy eltervezték, hiszen a 12. fordulóig nem tudott nyerni a gárda, és csupán három döntetlent értek el. Természetes velejárója volt a sikertelenségnek, hogy edzőt váltott a klub vezérkara. A 8. fordulót követően távozott a kispadról Szanyó Károly, az addigi szakvezető, és érkezett a sokat megélt, rutinos mester, Szíjjártó István. Sok buktatóval kellett szembenéznie, és a közösen lejátszott három forduló is inkább a felejthető mérkőzések kategóriájába tartozott, mivel Cegléden ugyan csak egy-nullára kaptak ki, de a folytatásban a Békéscsaba, illetve a Vác is nagy különbségű vereséget mért a sárga-kékekre. Ebben a kissé letargikus hangulatban várták vasárnap azt a Szolnoki MÁV-ot, amely az elmúlt hat fordulóban nem talált legyőzőre, és kimondva, kimondatlanul is a találkozó favoritjának számított. Talán egyedül Szíjjártó István volt az, aki bízott abban, hogy csapata kivágja a rezet, és legyőzi ellenfelét. Mint ismeretes, Sándor György és Molnár Tibor találatainak köszönhetően összejött a bravúr, és győztek 2-0-ra. Ezzel nagy kő esett le a vezetőedző és a csapat szívéről is.

A sárga mezes Aqvital FC Csákvárnak több lehetősége is volt a Szolnok ellen, ezek közül végül kettőt ki tudtak használni, és megszerezték az idény első győzelmét
Fotós: Koppán Viktor

- Mindenféleképpen fontos volt ez a győzelem, hogy végre el tudják hinni a fiúk, tudnak ők nyerni, mert nem a tudásukkal volt eddig sem a baj, hanem egy balszerencsés kezdés után beleestek egy olyan folyamatba, hogy nem bírtak győzni. Ez rányomta a bélyegét a hangulati tényezőkre, a játékukra. A Szolnok jó csapat, sikerült őket legyőzni, és ez megmutatja azt, hogy a csapatnak van ereje, és remélem, hogy a továbbiakban megmarad a hite is – hangsúlyozta Szíjjártó István.

A vezetőedző nem volt még ilyen helyzetben, mert azért eddig minden csapatával egy-két mérkőzés után jöttek az eredmények.

- A Szolnok elleni győzelem után el kell hinnie a csapatnak, hogy igenis tud nyerni, akár több meccset is sorozatban, csak megfelelő mentális erővel kell rendelkeznie, egységes kohéziót kell alkotni mind az öltözőben, mind pedig a pályán – tette hozzá a csákvári szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában