Csak futottak az eredmény után 

2017.11.28. 20:42

Elmaradt a bravúr, nem jutott a Visegrád Kupa fináléjába az AV19

A szlovák elitligás HK Nitra jutott a Visegrád Kupa döntőjébe, miután hazai jégen is legyőzte a Fehérvár AV19 jégkorong csapatát.

Ferencz Balázs

lut

„Be akarunk jutni a döntőbe” – fogadkoztak a fehérváriak a Visegrád Kupa elődöntőjének visszavágóját megelőzően. Ehhez azonban hárommal több gólra volt szüksége a Fehérvár AV19 együttesének a szlovákiai Nyitrán. A párharc első felvonását egygólos hátrányból fordítva a HK Nitra nyerte 3-1-re, így fel volt adva a lecke Benoit Laporte alakulatának kedden este. A kék-fehérek szakvezetője tisztában volt a ténnyel, hogy a szlovákok kiválóan bánnak a koronggal, szeretik az egy az egy elleni szituációkat, így azt kérte játékosaitól, hogy fegyelmezetten, ugyanakkor gólratörően hokizzanak.

Ennek ellenére a Tipsport Ligában, vagyis a szlovák elitben a negyedik helyre felkapaszkodó Nyitra hokisai játszottak veszélyesebben az első percekben Carruth kapusnak többször is védenie kellett, ráadásul egyszer a keresztvas sietett a fehérváriak segítségére. A 8. percben aztán Reisz Áron próbálta begyötörni közelről a korongot, de a hazaiak portása nem engedett utat. A 14. percben aztán a szlovákok lőtték meg a meccs első gólját, Kutálek a kapu mögött korcsolyázott el, felpasszolta az üresen helyezkedő Siskának, aki a keresztvas alá húzta a pakkot, 1-0. A fehérváriak nem tudtak kibontakozni, főként távoli lövésekkel operáltak, de ezek sem voltak igazán veszélyesek. A Nitra a szünetet követően sem vett vissza a lendületből, bár második találatához kellett a vendégvédelem is. Egy eladott korongot zúdított a kék vonalról a kapuba Rygl, 2-0.

Arttu Luttinen (a koronggal) pont nélkül zárta a Nitra elleni elődöntőt Fotó: Koppán Viktor

Józanító volt a pofon, mert hamar válaszolt a Volán, Gilbert forgolódott a bal oldalon, majd centerezését Joseph Antilla paskolta a hálóba, 2-1. A folytatásban is inkább a hazaiak vezettek pofás támadásokat, Carruthnak kellett biztosítani a kaput több szlovák akciónál is. A Laporte-legénység küzdött, akart, s aztán az 51. percben egyenlített is, Antonin Manavian keze sült el a kék vonalról, a korong a jobb sarokban kötött ki, 2-2. Nagy erőket mozgósított a Fehérvár a vezető gól megszerzéséért, előbb Stipsicz kísérletét védte a szlovák portás, majd Manavian kapáslövését blokkolta egy bekk a gólvonal előtt. Öt perccel a végső dudaszó előtt Gilbert és LoVecchio lövése sem ért célt, a kapusról pattant le a pakk mindkét alkalommal. A fehérváriak az utolsó két percre lehozták kapusukat, s egy bulit követően Ordzovnsky a saját harmadából csúsztatta a korongot az üresen hagyott ketrecbe, 3-2.

A Fehérvár AV19 elvérzett a Visegrád Kupában kettős vereséggel búcsúzott.

HK Nitra–Fehérvár AV19 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Nyitra, 1500 néző. Vezette: Babic, Németh

HK Nitra: Marek – Mezei, Rygl 1, Mikus, Kristof, Paulovic – Ordzovensky 1 (ük), Milam, Siska 1, Blackwater, Kutálek (1) – Pupák, Versteeg, Csányi, Sille, Macik – Stefanka, Gubo, Fominykh, König, Sramaty.

Fehérvár AV19: Carruth – Harty, Vidmar, Luttinen, Gilbert (1), LoVecchio (1) – Uotila, Manavian 1, Erdély, Hári, Kóger – Stipsicz, Palin, Kiss Zs., Vincze, Antilla 1 – Szabó D., Szabó K., Reisz, Sárpátki.

Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 2 illetve 0 perc.

Továbbjutott a HK Nitra 6-3-as összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában