Jégkorong

2017.11.26. 20:50

Először nyert idén a Villach SV a Fehérvár AV19 ellen

Az Erste Bank Eishockey Liga 23. fordulójában a gyengélkedő és mindössze egy ponttal többet gyűjtő Villach vendégeként korcsolyázott jégre a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Ferencz Balázs

Arttu Luttinen (balra) egy gólpasszal jelentkezett

Fotó: Pesti Tamás

Villach SV-Fehérvár AV19 4-3 (2-1, 2-1, 0-1)

Villach, 2370 néző. Vezette: Grumsmen, Nikolic.

VSV: Kickert – Glenn, Bacher, Flick, Verlic, Hickmott 1 – Brunner, Schlacher, Beach (1), Sarauer 1, Leiler – Stebih, Shields, N. Petrik, Platzer, B. Petrik (2) – Labreque 1, Kromp, Walter (1), Antonitsch 1. Vezetőedző: Greg Holst.

Fehérvár: Rajna – Harty, Vidmar, Kóger (1), Hári 1, Erdély (1) – Stipsicz. Palin, Vincze, Gilbert, Sárpátki – Uotila. Manavian 2, Luttinen (1), Music, LoVecchio – Reisz, Szabó D. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 8 ill. 10 perc

Kapura lövések: 37-31

Korán elutazott Villachba az utóbbi két meccsén összesen 11 gólt kapó Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, hiszen a hosszú utazásokat követő első harmad mindig kritikus és vízválasztó lehet egy idegenbeli meccsen. Márpedig most nyerni kellett. Nem is kezdett rosszul az előzésre készülő Fehérvár, a harmadik perc elején vezetést szerzett a 10. helyen álló VSV jegén: Kóger passzolt a kék vonalra Manaviannak, a francia védő pedig a ketrecbe lőtt, 0-1. Egy perc sem telt el, s egalizáltak az osztrákok, B. Petrik lövése után a kipattanót Jordan Hickmott értékesítette, 1-1. A hazaiak voltak aktívabbak, s a 15. percben Labreque helyezte a pakkot Rajna válla fölött a hálóba, 2-1.

A középső periódust is úgy kezdték a fehérváriak, mint az elsőt. a 22. percben Manavian megint megeresztett egy sistergő bombát, a pakk Kickert kapujában pihent meg, 2-2. A gól után a magyarok játszhattak emberfórban, de nem sikerült gólt szerezni, a 30. percben azonban a VSV-nak igen, Antonitsch juttatta ismét előnyhöz a karintiaiakat, 3-2. Jobban pörögtek a hazaiak ebben a játékrészben, a 38. percben az exfehérvári Andrew Sarauer góljával már 4-2-re vezettek.

Arttu Luttinen (balra) egy gólpasszal jelentkezett
Fotós: Pesti Tamás

Az utolsó periódusban keményen harcolt a Fehérvár, s az 54. percben egy emberfórt váltott gólra: Hári János Luttinen passzát vágta a hálóba, 4-3. Egyenlíteni már nem sikerült, így a Fehérvár AV19 pont nélkül maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában