Másodszor is legyőzték őket

2018.02.08. 19:39

A Puskás most 1-0-ra verte a Linensét

Az NB I-es Puskás Akadémia FC labdarúgócsapata a spanyol Segunda B-ben szereplő Real Balompédica Linense ellen folytatta jó sorozatát.

Nagy Péter

Prosser Dániel (jobbra) gólja döntött a Linense ellen

Fotó: PFLA

Puskás Akadémia FC-RB Linense 1-0 (1-0)

PAFC: Danilovics – Osváth, Heris, Hegedűs J., Deutsch – Zsidai, Márkvárt – Szakály P., Molnár G., Prosser – Szécsi. Csere: Poór, Spandler, Madarász, Bacelic – Grgic, Latifi, Klinar. Vezetőedző: Pintér Attila.

Másodszor feszült egymásnak a két együttes a felcsúti gárda spanyolországi edzőtáborában. A három héttel ezelőtti 4-0-s Puskás-sikert szerdán egy egygólos diadal követett. Prosser Dániel sorsdöntő találata már a harmadik percben megszületett, amikor Deutsch László beadásánál a blokkoló védőről lepattanó labdát ballal a kapu bal oldalába zúdította, 1-0. A vezető gól után is támadásban maradt a Fejér megyei alakulat. Leginkább Prosser volt elemében, aki 15 méterről jobbal a keresztlécre lőtt, majd egy nagy reflexvédésre kényszerítette a Linense kapusát az első félidőben. Szécsi Márk révén megduplázhatták volna előnyüket az akadémisták az első játékrészben, de a PAFC támadója lesről talált a hálóba. A második negyvenöt perc kiegyenlítettebb játékot hozott, és mivel egyik csapatnak sem sikerült betalálnia, ezért Pintér Attila legénysége ötödik felkészülési meccsén negyedik győzelmét aratta.

Prosser Dániel (jobbra) gólja döntött a Linense ellen
Fotós: PFLA

Az NK Osijek ellen elért 1-1-es döntetlenjével továbbra is veretlen a Puskás, ami az előkészületi mérkőzéseket illeti. Még két összecsapás vár a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyolcadik helyezettjére a marbellai edzőtáborban: február 10-én a kínai Tiencsin Tedával, három nappal később pedig a norvég Brann Bergennel mérkőznek Szakályék. A téli alapozás hatékonyságát élesben február 20-án, a ZTE otthonában megrendezésre kerülő Magyar Kupa nyolcaddöntőjében mérheti le a felcsúti szakvezetés. Abban persze mindenki reménykedik a Puskásnál, hogy a gárda jó szériája a Mezőkövesd elleni bajnoki rajton túl is kitart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában