Átigazolás

2018.02.20. 09:00

Szintet léptek a Vidi II fiataljai

Tizenegy futballista folytatja máshol a pályafutását a harmadosztályú Videoton FC II játékoskeretéből.

Nagy Péter

Fotó: vidi.hu

A télen távozók és a betegséggel, sérülésekkel küszködők miatt az U19-es gárdából töltötte fel együttesét Tímár Krisztián vezetőedző a szintén NB III-as Iváncsa ellen 3-0-ra megnyert edzőmeccsen. A piros-kékeknek ezek szerint van honnan meríteniük, a Vidi második számú alakulatánál pedig elismerésként tekintenek arra, ha egy fiatalabb játékosuk magasabb osztályban folytathatja karrierjét.

- A hazai átigazolási időszak múlt héten lezárult, így most már többé-kevésbé véglegesnek tekinthető a Vidi II kerete – kezdte Tímár. – Réti Patrik, Elvir Hadzic és Szabó Bálint spanyolországi edzőtáborban mutatott teljesítményével is elégedett volt az első csapat szakmai stábja, így ők tavasszal már az első kerethez tartoznak majd. Télen egyébként nagy érdeklődés volt a fiatal játékosaink iránt, akik közül többen is magasabb szinten folytathatják pályafutásukat. Úgy gondolom, ez mindenképp egyfajta pozitív visszajelzése a munkánknak. Nem csak távozók voltak, hiszen két fiatal futballista is jött hozzánk az elmúlt pár hétben. Az Újpestről ékező Vastag Richárd és az utánpótlás-válogatott győri Zeke Márió is nagyon jó benyomást tett ránk, ők mindenképp erősítést jelentenek számunkra – mondta a tréner.

Szabó Bálint (pirosban) küzd a labdáért az Iváncsa ellen Fotó: vidi.hu

A távozók névsora: Varjas Zoltán (Mezőkövesd), Lassu Zsombor (Vác), Lencsés Balázs (kölcsönbe – ZTE), Lénárt András (kölcsönbe – Siófok), Ante Solomun (NK Rudar), Kónya Krisztián (Iváncsa), Meskó Ádám (Főnix), Szalai Tamás (Videoton FC pályaedzőjeként dolgozik tovább), Réti Patrik, Elvir Hadzic, Szabó Bálint (NB I-es kerethez csatlakoztak).

Egy előkészületi mérkőzés van hátra a március 4-i, Veszprém elleni bajnoki rajt előtt, a Videoton II a Paks II-vel találkozik február 25-én. A fehérváriak a hetedik helyen várják a folytatást az NB III Közép csoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában