Fordított, majd nyert a Puskás AFC

2018.04.28. 19:54

Sorozatban az ötödik bajnoki meccsen veretlen a PAFC

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában küzdelmes mérkőzésen hiába vezetett a Puskás Akadémia FC vendégeként a Balmazújváros, a hazaiak az első félidőben egyenlítettek, majd a folytatásban kiharcolták a győzelmet.

Káldor András

Knezevics (k) hagyja faképnél a Balmaz védőjét, Tamást

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A meccset pikánssá tette, hogy mindkét csapat a Magyar Kupában még harcban van, az elődöntőben azonban a PAFC van finálét érő helyzetben, miután fölényesen, 4-0-ra legyőzte a Debrecent. A találkozót megtekintette George Leekens szövetségi kapitány is, de azt nem tudtuk meg, hogy kik voltak azok a játékosok, akiknek a neve bekerült a noteszába.

Knezevics (k) hagyja faképnél a Balmaz védőjét, Tamást
Fotós: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Az első negyedóra ismerkedéssel, és különösebb helyzetek nélkül telt, aztán a 17. percben Vajda Sándor iramodott meg a jobbszélen, a 11-es ponttal egy magasságban középre adott, és az érkező Erdei Carlo kapásból, 16 méterről a szoborrá dermedt Hegedűs Lajos mellett a jobb felső sarokba lőtt. 0-1. Két perc múlva Berke Balázs játékvezető megkegyelmezett a Balmaz csapatának, mert Josip Knezevicet a 16-oson belül Tamás László lerántotta. Ez a büntető elmaradt, de a következő esetnél, a 21. percben Irakli Majszuradzeaz Antonio Perosevic ellen elkövetett szabálytalansága után már a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Knezevic nagyon rosszul rúgta, Horváth László kivédte a középre tartó labdát, ám a kipattanót már a jobb sarokba lőtte a horvát középpályás. 1-1.

Majd a 32. percben egy bal oldali szöglet után Hegedüs L. alaposan elszámította magát, és nem érte el a beívelést, de Kamarás György kifacsart helyzetből megküldött erőtlen fejesét már biztosan fogta.

A 39. percben Kamarás teljesen őrizetlenül maradt az ötösön, Erdei beadását egyből kapura lőtte, Hegedűs L. azonban jóvátéve előző hibáját bravúrral belekapott a karjával, a labda, pedig kivágódott. A szünet után az első lehetőség a vendégek kínálkozott az 53. percben, Vajda Sándor próbálkozott bátran 20 méterről, de a hazaiak szerencséjére megpattant egy védőn a labda, így elkerülte a kaput. A 64. percben Knezevic jobboldali szögleténél Hegedűs János hozta a frászt Horváth kapusra, mivel 6 méterről centiméterekkel fejelt mellé. Egészen a 80. percig meddőnek bizonyultak a PAFC kísérletei, ám ekkor a néhány perce frissen beálló Radó András tette ki a balszélre Dejan Trajkovszkinak, aki visszatette a csatárnak, Radó, pedig a jobb alsó sarokba vágta 8 méterről. 2-1.

A 83. percben Knezevic emelt a védők mögé belépő Radó elé, ő elsodorta a labdát a tisztázni akaró Horváth L. elől, a kapus viszont felborította őt, ám a játékvezető nem találta szabálytalannak, így a büntető elmaradt.

A hosszabbítás végén, a 95. percben jött a felcsúti slusszpoén, Ulysse Diallo saját térfeléről indulva futott végig a labdával a pályán egy passz után, majd Horváthot kicselezve 12 méterről az üres kapu közepébe lőtt. 3-1. A Puskás Akadémia FC megérdemelt győzelmet aratott, és ezzel megerősítette 7. helyét a tabellán.

Jegyzőkönyv:

Puskás Akadémia FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-1 (1-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 783 néző

Vezette: Berke Balázs (Varga Zsolt, Kóbor Péter)

PAFC: Hegedűs L. – Osváth, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Molnár G. (64. U. Diallo), Balogh B., Szakály P. (46., Zsidai) – Knezevic – Perosevic (75. Radó), Henty. Vezetőedző: Pintér Attila

Balmazújváros: Horváth L. – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda, Sigér, Majszuradze (85. Kónya), Haris – Erdei (70. Jagodics B.), Kamarás (69. Batarelo. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gól: Knezevic (23.), Radó (80.), U. Diallo (ill. Erdei (17.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában