világeseményeknek is ideális hely

2018.06.14. 21:59

Fehérvár, a sportváros – Az U21-es foci-Eb egyik színhelye lehet Sóstó

Sajtótájékoztató keretein belül jelentette be Cser-Palkovics András polgármester, hogy a város is pályázik a 2021-ben esedékes futball-Európa-bajnokságra.

Nagy Péter

A juniorok után Európa legjobb felnőtt öttusázói is a megyeszékhelyre érkeznek a nyáron

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A szomorkás idő ellenére meglehetősen vidám hangulatú megbeszélésre várták a média képviselőit csütörtökön a város vezetői. Cser-Palkovics András és Mészáros Attila a nyári sportprogramok mellett Székesfehérvár jövőbeli terveiről is tájékoztatta a nagyérdeműt. Van miből szemezgetni a következő hónapokban.

Pénteken bőgnek fel a Székesfehérvár Rallye autói, majd a hazai mezőny krémje június 22-én a 123. atlétikai magyar bajnokság keretein belül randevúzik a Bregyóban. Ugyanide várják a nemzetközi sztárokat a július 1-jén rajtoló Gyulai Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon. A Hopp Parádé elnevezésű hagyományos ugróversenyt a Hotel Magyar Király előtti téren második alkalommal rendezik meg június 30-án, a félmaratoni futóit pedig július 7-én várják a megyeszékhelyre.

A juniorok után Európa legjobb felnőtt öttusázói is a megyeszékhelyre érkeznek a nyáron
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A felnőttek öttusa-Európa- bajnokságának ad otthont a település július 17. és 23. között. Augusztusra is akad rendezvény bőven a koronázóvárosban: 16-án érkeznek a Tour de Hongrie kerékpárosai, 21-től 25-ig, a „fehérvári sportnagyhét” során triatlon-Európa-kupa lesz. A nagy bejelentés azonban csak ezután jött: a polgármester a mai közgyűlésen javaslatot tesz arra, hogy az U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság egyik helyszíne legyen Székesfehérvár. A helyi vezető szerint az új stadion, a számos rendezvény és a nívós szállodák méltók lehetnek egy ilyen rangos futballtornához.

– Fehérvár közlekedési, földrajzi, logisztikai elhelyezkedése és sportmúltja abszolút alkalmassá teszi a várost különböző világesemények megrendezésére – mondta Cser- Palkovics.

– Példaként az ország legerősebb klubrendszerével működő öttusa-egyesületeinket hoznám fel, amelyek miatt is esett ránk a választás a kontinensbajnokságot illetően. Az itt élők szeretik a sportot, szívesen buzdítják a magyar és egyéb versenyzőket, mi pedig felkészültnek érezzük magunkat ilyen rendezvények lebonyolítására. Az új csarnokkal a jeges sportok felé is nyithatunk majd, illetve álmom egy fehérvári maratoni is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában