Elsőre nem volt rossz a játék

2018.08.10. 10:00

Az Acélbikák a szezon első meccsén egygólos vereséggel zártak

Másodszor indult útjára a korong a Visegrád Kupa sorozatában, melynek első mérkőzését az Acélbikák a HC Nové Zámky csapatával játszották.

Káldor András

Azari Zsolt (b) és társai szoros csatát vívtak Fotó: jegkorongblog.hu

A lebonyolítás és a résztvevők száma is változott idén, ezúttal nem nyolc-, hanem hatcsapatos, és másmilyen a meccskiosztás. Szlovák részről mind a három idei résztvevő játszott a sorozatban tavaly is: itt van a címvédő HK Nitra, a HK Poprad és a HC Nové Zámky. Magyar oldalról csak az UTE maradt, a DVTK Jegesmedvék, a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 helyére a Dunaújvárosi Acélbikák, és a Ferencváros került. A hat csapat körmérkőzéses rendszerben dönti el, hogy melyikük a jobb: mindenki egyszer játszik mindenkivel, vagy otthon, vagy idegenben.

Azari Zsolt (b) és társai szoros csatát vívtak
Fotó: jegkorongblog.hu

Az Acélbikák egy hete kezdték meg a felkészülést az előző vezetőedzőt, Jason Morgant váltó finn Antti Karhula és az észt Mart Eerme irányításával. A csapat nyáron alaposan átalakult, tizenhárom új játékos, köztük hat légiós, és ez a találkozó volt számukra az idénynyitó, így nem csoda, hogy sokan voltak rájuk kíváncsiak. Az idény első hazai találatát is egy új fi ú, a 27 éves, orosz–finn balszélső, Artem Iossafov szerezte egy kapu előtti kavarodás után. Nem sokkal később érkezett a válasz, amikor egy korongvesztés után egyenlített a szlovákiai gárda. Majd a második emberelőnyüket már kihasználták a vendégek, és fordítottak a harmad közepén. Az első szünet után azonban nem kellett sokat várni a DAB egalizálására, a finn csatár, Oula Uski talált be előnyből. Ebben a harmadban jóformán alig játszottak teljes létszámban a csapatok, mindig volt olyan, aki a büntetőpadon ült. A záró játékrészre az addiginál nagyobb sebességre kapcsolt a DAB, többször is közel jártak a gólhoz, ám Sebastian Slávik váratlanul betalált Peter Sevela ketrecébe. Nem játszottak rosszul a hazaiak, lehetett volna akár fordított is a végeredmény. A DAB legközelebb a Fehérvári Titánokkal játszik pénteken 18 órakor.

Dunaújvárosi Acélbikák–HC Nové Zámky 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában