A jeges felkészülés második hetében már meccset játszanak

2018.08.09. 21:51

Az első erőpróba jön a Fehérvár AV19 számráa

Pénteken, 18 órakor először robognak egy irányba a Fehérvár AV19 jégkorongozói, hiszen a felkészülési időszak első mérkőzését vívják a kék-fehérek. Hannu Järvenpää együttese Nyitrán vendégeskedik.

Ferencz Balázs

Harri Tikkanen (balra elől) a rutint jelenti a fehérvári EBEL-csapatban Fotó: Soós Attila

Lehet, hogy betörünk majd egy-két üveget – állapította meg Kóger Dániel az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, miközben tesztelésképpen megdöngette a pályát övező új palánkot. Nem valami csintalanságra készülnek a Fehérvár AV19 jégkorongozói, a csapatkapitány szemügyre vette az ütéselnyelő műanyagpalánk és az azzal összeépített üvegtáblákat, s gondolatban már a szeptemberben rajtoló EBEL-csaták ütközésein kalandozott. A Raktár utcai játéktér egyébként kisebb, keskenyebb lett, igazodott a szabványokhoz, míg a világítás már a kornak megfelelően fényes és könnyen kezelhető lesz. A csapat is tündöklő sikerekre pályázik. Kóger szerint a játékosgarnitúra felettébb barátságos, az egyhetes közös munka már össze is rázta a társaságot.

– Nagyon jól érzem magam Székesfehérváron. Olyan mintha már régóta ismernénk egymást a srácokkal. A városban is körülnéztem már. Többször előfordult, hogy öten-hatan beültünk vacsorázni valahova, tetszik a belváros. Több helyen kapható csirke krumplival, amit én nagyon szeretek, ráadásul egészséges is – mosolygott a 25 éves kanadai csatár, Zack Phillips, aki komoly AHL-es múlttal rendelkezik.

Zack Phillips ((balról a 2.) a góllövésért felel majd
Fotó: Soós Attila

– Nagyon kemény edzéseket végzünk, naponta kétszer, minden nap konditeremben is készülünk, úgy érzem, nagyon jó esélyekkel vágunk neki a szezonnak. Sok nagyobb termetű játékossal rendelkezünk, akik ugyanakkor képzettek. A sebesség, a méret és a technika kombinációjából ideális vegyület sülhet ki, jók lehetünk. Nagyon szeretnék segíteni a csapatnak, úgy tervezem, hogy sok gólt lövök majd, hiszen eddig is erről voltam ismert. Phillips leginkább Andrew Sarauerrel találta meg a közös hangot a pályán, a Villachból visszatért csatárt technikás játékosnak tartja. A finn védő, Harri Tikkanen sem ügyetlen játékos. A Medvescak Zagreb korábbi csapatkapitánya 2002-ben Hannu Järvenpää játékosa volt.

– Decemberben, mikor Hannu átvette a fehérváriak irányítását, küldtem egy SMS-t, és sok sikert kívántam neki és a csapatának. Párszor beszéltünk is egymással, a szezon után pedig megkérdeztem, hogy szüksége van-e rám. Nagyon sok jó dolgot mesélt a fehérvári csapatról, s onnantól már minden könnyen ment, megállapodtunk – mesélt a kezdetekről a 37 esztendős Tikkanen.

– Szeretem a várost, csodás a lakásunk, jó az idő, mindenki nagyon kedves, s a csapat felújított öltözője is fantasztikus. A családomnak is nagyon tetszik a város, a feleségem és a kislányom is itt vannak velem, de aztán ők ingázni fognak Finnország és Magyarország között, hiszen a párom iskolába jár.

Harri Tikkanen (balra elől) a rutint jelenti a fehérvári EBEL-csapatban
Fotó: Soós Attila

A rutinos finn nem peremember szeretne lenni a csapatban.

– A legjobb védője szeretnék lenni a Volánnak. Emberelőnyben és hátrányban is szeretek jégen lenni. Fontosnak tartom, hogy annyi jégidőt kapjak, amennyit megérdemlek. Az edzői stábnak kell eldöntenie, hogy mennyi játékperc jut nekem, én pedig szeretném megmutatni a stábnak és a szurkolóknak is, hogy topjátékosként tudok teljesíteni. A fehérváriak pénteken 18 órakor megvívják első felkészülési mérkőzésüket, a szlovák extraligás HK Nitra otthonában debütálnak.

– Úgy tűnik, hogy a srácok jó állapotban vannak. Még nem gyakoroltunk taktikát és játékelemeket, a korcsolyázás is nehéz volt még az elején, merevek voltak a lábak. A Nyitra elleni mérkőzés megmutathatja, hogy min kell erőteljesebben dolgozni – vélekedett Harri Tikkanen, aki szerint nem kérdés, hogy a Fehérvár AV19 erősebb lesz idén előző klubjánál, a Medvescak-nál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában