Alba vereség a nyitómeccsen

2018.09.28. 22:21

A remeklő pécsiek meglepetést okoztak a Gáz utcában

Hazai vereséggel kezdte a szezont az Alba kosárcsapata, a Pécs tréfálta meg a tavalyi bronzérmest, a baranyaiak 88-71-re nyertek.

Horog László

„Végre kezdődik” – mondogatták a Gáz utcai csarnokba érkező drukkerek a PVSK-Veolia elleni, péntek esti szezonnyitót megelőzően.

Az edzőmeccseken egyszer kikapott, egyszer döntetlenezett az Alba, amúgy magabiztosan, döntően húsz ponttal verte ellenfeleit, a paksi tornán például könnyedén mattolta a Kaposvárt és a Paksot. A baranyaiak sem aludták végig a nyarat és a kora őszt, megerősítették a gárdát, nem titkoltan a rájátszás reményében. A vasutasok jellemzően ott vannak a legjobb nyolc között, ez a céljuk ezúttal is. Lóránt Péter duplájával indult a derbi, Filipovics triplája nem ért célt, a folytatásban a labdák aztán a német másodosztályból igazolt Taylor egalizált. A dobások mindkét oldalon kiszédültek a gyűrűből, aztán a fehérváriak centere, a francia élvonalba távozott Keller Ákos pótlására igazolt amerikai center, Heath talált be büntetőből, majd egyéni akció után zsákolt is. A túloldalon Pongó Máté ügyeskedett, gyorsan szerzett öt pontot, valamint Cameron Taylor is magabiztos volt. Az albásoknál Heath továbbra is eredményes volt, Bullock és Boykins sem tétlenkedett, 20-14-es állásnál a vendégek trénere, Csirke Ferenc időt kért. A szerb pontgyáros, Ciric látványos hármasával, majd duplájával jött közelebb a baranyai vendég, az első negyedet követően egypontos hazai előnnyel vonultak rövid pihenőre az együttesek.

Fotós: Pesti Tamás

A második negyedben sem tudtak ellépni a házigazdák, Dzunic Branislav előbb Tóth Pétert, majd Varga Mátét is pályára küldte. Lóránt Péter és Boykins pontjaival távoldott a házigazda, főleg előbbi volt elemében, 30-24. Dzunic szakvezető pihentető jelleggel a centert a kispadra ültette, Heath érkezett a helyére. Taylor hármasa nyomán a hazaiak mestere kért időt, Budimir és Antóni kosarával már a vendégek vezettek, 30-31. Boykins büntetői után Csirke, majd Dzunic is kikérte második idejét, felváltva estek a kosarak, félidőben 35-37 állt a táblán.

 

Ciric beköszönt kintről, Taylor zsákolt, hét ponttal elléptek a déliek, Boykins hármasa, majd Lóránt duplája nyomán araszolt előre a Fehérvár. Budimir hármasa nem jött jól, aztán Heath adott egy sapkát, ezzel együtt is őrizte 2-3 pontos előnyét a vendég. Lóránt pöcizése nyomán vezetett végre a házigazda, igaz, nem sokáig, Taylor nem hibázott, ráadásul méltó társa akadt Ciric személyében. Freeman hármasával már az Alba vezetett (55-53), igaz, nem sokáig, mert Ciric újfent bravúros hármassal jelentkezett, Horti is ügyködött. Heath és Filipovics kétpontosával négy pontra nőtt a hazai előny, aztán Horti gyorsan berámolt hat pontot. Freeman egalizált, a zárás előtt tíz perccel 60-60-at mutatott az eredményjelző. Budimir triplájával ismét a mecsekaljaiaknál volt az előny, Dzunic időt kért, 61-63-nál. Budimir kinti, Taylor közeli kosaras nyomán kezdett veszélyessé válni a különbség, a meccs legjobbja, Taylor kipontozódott. Budimir újabb hármasa után Dzunic időt kért (61-72), Lóránt és Freeman triplája célba talált, a túloldalon Budimir remekelt, a pécsiek megérdemelten nyertek, 71-88.

Alba Fehérvár-Pécsi VSK-Veolia 71-88 (20-19, 15-18, 25-21, 11-28)

Alba Regia Sportcsarnok , 1600 néző, vezette: Győrffy P., Frányó P., dr. Mészáros B. (Fekete L.)

Alba: Cartwright 3, Freeman 15/6, Filipovity 2, Heath 12/3, Lóránt 19/3. Csere: Boykins 15/9, Bullock 3/3, Tóth P. 2, Varga -, Takács -. Vezetőedző: Dzunic Branislav

Pécs: Pongó 9/3, Taylor 18/3, Csirics 24/9, Budimir 25/18, Horti 8. Csere: Antóni 2, Olasz -, Bíró L. -. Vezetőedző: Csirke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában