Puskás Akadémia FC

2018.09.04. 20:52

A tréner szerint több pontjuk is lehetne

A Puskás Akadémia FC az előző szezon 6. helyén zárt, most azonban hét forduló elteltével a 12., és a tabella sereghajtója, három ponttal az újonc Kisvárda mögött. A csalódást keltő szereplés okait Benczés Miklós vezetőedzővel boncolgattuk.

Káldor András

Benczés Miklós fürkészi az eredményes jövőt

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hét meccs után két pontjuk van. Számított arra, hogy ilyen nehezen indul?

– Megmondom őszintén, nem. Az eddigi szereplésünk miatt rendkívül csalódott vagyok, de ezzel így vannak hozzám hasonlóan a szakmai stáb tagjai, és a játékosok is.

Ritkán lehetett felfedezni, hogy tulajdonképpen mit is akar játszani a csapat. Mezőkövesden főleg az első félidőben éreztük ezt.

– Mi azért ezt nem teljesen így láttuk, mert egy nagyon kompakt, felállt csapatot kreáltunk. Meghúztuk a körívnél a védekezésünket, próbáltunk a középpályán létszámazonos helyzeteket teremteni, mivel a Mezőkövesd uralni akarta ezt a területet a befelé futó szélsőkkel. Egyébként is nagyon kreatív játékosai vannak belül, nyilván a mi játékrendszerünkkel akkor tudjuk az ő fölényüket kioltani, ha nagyon szervezetten közel vagyunk egymáshoz. Ez egy kivétellel sikerült is, mert az első félidőben a gólon kívül nem tudott számottevő helyzetet kialakítani ellenfelünk. Mivel a tengelynél nagyon erősek voltak, ezért oldalváltásokkal próbáltunk mögéjük kerülni. Ez sokszor sikerült is, de a szélsőjátékunk nem volt hatékony, illetve a kapu elé érkezéseink sem. Ezért nem tudtunk megfelelő számú helyzetet teremteni. Az InStat-mutatókat nézve sokkal több passzunk volt, de mégis az ellenfél volt jobb, mert az előre játékuk sokkal célravezetőbbnek bizonyult. Minden helyzetből a kapu elé érkeztek, nekünk ebben kellett volna jobbnak lenni. A problémát abban látom, hogy hiába rúgtunk két-két gólt Diósgyőrben és Pakson, a két meccsből egy pontot profitáltunk. Sajnos nem gyakorlunk kellő nyomást a védőkre, több egy-egy, kettő-kettő elleni játék, és agresszívabb támadójáték kellene.

Benczés Miklós fürkészi az eredményes jövőt
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A keretben nagy mozgás történt az utóbbi hetekben, így nem lehet könnyű folyamatosan csapatot építeni.

– Ez a feladatunk. Teljesen mindegy, hogy ez jelen esetben nehézséget jelent, vagy sem. Némi bizonytalanságot szül a változás, főként, hogyha nincs mögötte eredmény.

Az Önök számára a lehető legjobbkor jött a válogatott mérkőzések miatti szünet.

– A csapat szempontját tekintve mindenképpen, viszont öt játékosunk távol lesz a korosztályos válogatottaknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában