A tavalyi ezüstérmes vendégei lesznek

2018.09.14. 20:41

Klasszishoz látogat az FKC

A K&H női kézilabda-liga 3. fordulójában a Fehérvár KC az FTC-Rail Cargo csapatának a vendége lesz szombaton 17 órakor az Elek Gyula Arénában.

Káldor András

Nascimento (labdás) és Mendy határozott játéka is kell majd

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem győzni járnak a fehérvári kézilabdázók a Népligetbe, ez utoljára 2005-ben, a legendás EHF Kupa-menetelés idején sikerült. Akkor a sorozat elődöntőjében 31–29–re nyertek Siti Beáék. Aztán újabb öt évet kellett várni az újabb fehérvári sikerre, 2010 tavaszán hazai környezetben nyertek 27–26-ra. Mindenesetre az idegenbeli pontszerzéshez 2014 tavaszán álltak a legközelebb, egygólos Fradi-vezetésnél, ugyanis a mérkőzés utolsó támadását vezetve, Nuria Benzal lövése a kapufát találta telibe (26– 27). Tavaly aztán rögtön az 1. fordulóban futott össze a két együttes. A zöld-fehérek ezen a meccsen nem bíztak semmit a véletlenre, a 7. percben már öt góllal vezettek, majd hatgólos előnnyel mehettek a szünetre. Ezt követően sem javult fel a fehérváriak játéka, és tizennégy gólos vereséggel zártak (18–32).

Nascimento (labdás) és Mendy határozott játéka is kell majd
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A visszavágóra februárban került sor, itt is alaposan bekezdett a Ferencváros, bár a pihenő után mindent megpróbált az Alba, de a jól és szorosan záró fővárosiak védelmét csak nehezen lehetett feltörni. Az utolsó negyedórában a nyolcgólos vendégvezetést ugyan még le tudták faragni, de ez nem veszélyeztette a Ferencváros újabb győzelmét (23–29). – A Fradi rendkívül erős kerettel rendelkező BL-csapat, ők ezúttal is a Bajnokok Ligájára készülnek. Tavasszal kimondottan jó meccset vívtunk velük Fehérváron, jól tartottuk magunkat, szeretnénk nagy küzdelemre késztetni őket a hétvégén, Budapesten is. Szoros eredményben bízunk, még akkor is, ha a házigazdák minden poszton klasszisokkal rendelkeznek. Jó erőben érzem a csapatot, becsülettel felkészülünk az FTC-re, a Kisvárda elleni iksz hitet adhat erre a mérkőzésre is – fogalmazott a fehérváriak szakvezetője, Deli Rita. A Fradi idén az MTK-t, a Mosonmagyaróvárt és a Békéscsabát is legyőzte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában