A sereghajtót otthonában is legyőzte a Fehérvár

2018.12.09. 21:34

Tovább robog a Volán

A pontokért utazott Karintiába a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az EBEL 27. fordulójában. A több hiányzó ellenére is magabiztos győzelmet aratott a Volán.

Ferencz Balázs

Anze Kuralt (balra) rendkívül hasznosan játszott, gólt lőtt és gólpasszt adott

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Sofron István és Arttu Luttinen mellé Kóger Dániel is csatlakozott a maródiak listáján, így jócskán át kellett variálnia a sorokat Hannu Järvenpää-nek a sereghajtó, Villach elleni összecsapás előtt. Lendületesen kezdett a Volán, már rögtön az első támadásban óriási fehérvári ziccer maradt ki, Sille indulhatott meg a bal szélen, Kuralthoz passzolt, ám Bakala nagyot védett. Ezután a Villach kapott erőre, s a 2. minutumban DeSantis távoli lövésébe Stefan Bacher ért bele jól, a korong becsúszott a bal alsóba, 1-0. A gól után a hazaiak maradtak aktívabbak, majd fokozatosan átvette az irányítást a Fehérvár. A 15. percben Lahonda a kapuvasat találta el, de a fehérváriak pontosabban céloztak a harmad végén: Hári tette a kapu elé a korongot Tikkanennek, a finn védő lövése pedig Anze Kuralt ütőjéről pattant be a hazai kapuba, 1-1.

Anze Kuralt (balra) rendkívül hasznosan játszott, gólt lőtt és gólpasszt adott
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Fehérvári mezőnyfölénnyel indult a középső periódus, s ezt góllal nyomatékosította Erdély Csanád. Szemfülesen csapott le egy korongra, és beverte a szólót, 1-2. 24 másodperc elteltével már kétgólos volt a Volán-előny! Tikkanen vette észre a kapu előtt helyezkedő Reiszt, aki Andrew Sarauerhez passzolt, a válogatott támadó pedig nem hibázott, 1-3. Okosan hokizott a Volán, s a 28. percben újabb csapást mért a Villachra. Kuralt passzolt Timotej Sillének, aki fonákkal Bakala lábai alatt a ketrecbe juttatta a korongot, 1-4. Ezután kiegyenlített játék folyt a jégen, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de Carruth és Bakala is kontroll alatt tartották a lövéseket.

Villachi helyzetekkel indult a záró játékrész, Bacher és Pollastrone is próbálkozott, azonban nem sikerült szépíteniük. A 46. percben már ismét a fehérváriak előtt kínálkozott lehetőség, Erdély passzolt Sárpátkinak, de a hazai védők időben visszaértek, így a lövés elakadt a blokkban. A fehérváriak maradtak támadásban, Bakala kapusnak kellett nyújtóznia Sárpátki lövésénél. Később Erdély, Hári és Sille is megtornáztatta az osztrákok hálóőrét, a lövések után elmaradt az örömünnep. A harmad közepétől a Villach dominált, de a Fehérvár AV19 őrizte háromgólos előnyét, s az idei szezonban először hozott el három pontot idegenből. A Volán 37 ponttal a nyolcadik az EBEL tabelláján.

További eredmények: Graz 99ers–Innsbruck „Die Haie” 5-2; EHC Black Wings Linz– Red Bull Salzburg 3-7; Klagenfurt AC–Bolzano 3-2 – büntetőkkel; Orli Znojmo–Medvescak Zagreb 7-6 – büntetőkkel.

JEGYZŐKÖNYV

Villach SV–Fehérvár AV19 1-4 (1-1, 0-3, 0-0)

Villach, 2279 néző. Vezette: Kellner, Nikolic.

VSV: Bakala – Fraser, Schlacher, Pollestrone, Sharp, Steurer – Bacher 1, DeSantis (1), Lahoda, Goudas, Alderson (1) – Brunner, Wolf, Petrik, Maxa, Ph. Wohlfahrt – Schützenhofer, B. Wohlfahrt.

Vezetőedző: Gerhaed Unterluggauer

Fehérvár AV19: Carruth – Harty, Szabó D., Sille 1, Hári (2), Kuralt 1 (1) – Caruso, Meland (1), Erdély 1, Koskiranta, Sárpátki – Stipsicz, Tikkanen (2), Reisz (1), Sarauer 1, Phillips – Szabó K., Szita.

Vezetőedző: Hannu Järvenpää

Kiállítások: 4 illetve 4 perc

Kapura lövések: 30-41

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában