Sakk

2019.01.28. 19:16

Karöltve döntögették a figurákat a csapatok a fehérvári diákolimpián

A Szent Imre Általános Iskola és az István Király Általános Iskola tanulói taroltak a sakkozók városi diákolimpia csapatbajnokságán. Minden korosztályban e két intézmény nebulói nyertek.

Ferencz Balázs

13 csapat 46 stratégája terelte a figurákat

Fotó: Pereszteginé Klári

A városi diákolimpia sakk csapatbajnokságában négy kategóriában ültek pepita asztalok mellé a fiatalok. A versenyen igazolt versenyzők is indulhattak, akik már rendelkeztek Élő-ponttal. Így színvonalas összecsapásokat hozott a megmérettetés, melyen Guber István, a Megyei Sakkszövetség Ifjúsági felelőse is figyelemmel követte a partikat. 4 fős fiú-, illetve 3 fős lánycsapatok indulhattak oly módon, hogy fiatalabb versenyző indulhatott az idősebbek között, lányok versenyezhettek a fiúk között, de fordítva ez nem volt lehetséges. A 13 csapat 46 sakkozóját felvonultató körmérkőzéses viadalt a Szent Imre és az István Király elképesztő fölénye jellemezte.

13 csapat 46 stratégája terelte a figurákat
Fotó: Pereszteginé Klári

Eredmények: I.-II. kcs. fiúk: 1. hely: Szent Imre Ált. Iskola és Óvoda „A” (Alonso-Ibarra Emilio, Kizman Ádám Iván, Demeter Roland, Ványi Ádám).

Lányok: 1. hely: István Király Ált. Iskola „A” (Iszák Lotti, Csóka Flóra, Domán Dalma). III.-IV. kcs. fiúk: 1. hely: Szent Imre „A” (Fekete Csaba, Szentgyörgyi Dávid, Neulinger Levente, Szentimrey-Vén Dániel). Lányok: 1. hely: Szent Imre „A” csapata (KonczKiss Lili, Hoff man Dorottya, Neulinger Renáta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában