Puskás Akadémia FC

2019.03.29. 20:14

Megcélozhatják a hatodik helyet

Az anyagi gondokkal küzdő sereghajtó Haladás vendégeként tehet nagy lépést előre a tabellán a Puskás Akadémia FC szombaton 17 órakor az OTP Bank Liga labdarúgó NB I huszonhatodik fordulójában.

Nagy Péter

Kiss Tamás nem számít szívélyes fogadtatásra Szombathelyen F.: PFLA

A kéthetes nemzeti bajnokságbeli szünetet követően folytatódnak az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelmei, a szombati játéknapon a szebb napokat is megélt Szombathely otthonába látogat a felcsúti alakulat. Az egykori fehérvári kedvenc, Horváth Ferenc által edzett Hali sorsa tulajdonképpen már megpecsételődött, a még első osztályú tagságot jelentő 10. pozíciótól 11 pontnyira lévő, tök utolsó vasi brigádnál csúszó fizetésekről, elmaradt prémiumokról, morális problémákról hallani. Az egykori válogatott Halmosi Péter jogosítványát ittas vezetésért bevonták, majd február közepén fegyelmi okok miatt száműzték az első keretből a 39 éves bekket. A rutinos és a nemzeti együttesben szintén számításba vett Bosnjak Predrag vállműtéte után dőlt ki hosszú időre. Az elmúlt fordulóban a Ferencváros vendégeként elszenvedett 2-0-s vereség során újabb két „pillérét” veszítette el a több sebből vérző Haladás: a 108-szoros válogatottsági csúcstartó kapust, Király Gábort a találkozó 70. percében reklamálásért kiállították (később kiderült, a hálóőrnek volt igaza a Fradi vezető góljánál), a szlovákokkal vb-t is megjárt Saláta Kornél pedig elülső keresztszalag-szakadást szenvedett az Üllői úton.

Kiss Tamás nem számít szívélyes fogadtatásra Szombathelyen F.: PFLA

Ha már FTC: a fővárosi zöld-fehérek ellen robbant be a köztudatba a szombathelyi nevelésű Kiss Tamás, a 2000-es születésű szélső csereként, szinte első labdaérintéséből gólt és ezzel győzelmet szerzett akkori csapatának 2017 novemberében. Tavaly nyár óta immáron a Puskást erősíti.

– Az U19-es válogatott Európa-bajnoki selejtezőjét követően próbálok minél hamarabb visszarázódni a ritmusba – kezdte Kiss. – Novemberben, a tizennyolcadik születésnapomon játszottunk hétvégi ellenfelünkkel, a Haladással legutóbb, ami elég emlékezetesre sikerült: a kettő nullás diadalból egy góllal és egy gólpasszal sikerült kivennem a részem. Ez viszont a múlt, most már csak a jövőre koncentrálok. Hogy miként fogadnak majd!? A múltkor sem bántak velem kesztyűs kézzel, most is valami hasonlóra számítok. Az a legfontosabb, hogy a külső tényezőket ki tudjam zárni.

Az MTK legyőzésével lélegzetvételhez jutott a PAFC, amely egy kis szerencsével akár a tabella hatodik helyén is landolhat e hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában