Irány az országos!

2019.03.20. 20:48

Nem szűkölködött Fejér megyei versenyzőkben a kjokusinkarate-diákolimpia regionális selejtezője

Harmincöt egyesület több mint háromszáz versenyzője lépett tatamira a közelmúltban megrendezett kjokusinkarate-diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjén.

Nagy Péter

Az FKA növendéke, Bőke Eszter (j) nem talált legyőzőre

Fotó: FKA

Nem szűkölködött Fejér megyei versenyzőkben a kjokusinkarate-diákolimpia regionális selejtezője Várpalotán.

A kincsesbányai Pataki-­Team képviseletében Pataki Zsófia ifjúsági lány formagyakorlat (kata) kategóriában indult, és hiába nyerte magabiztosan a második fordulót, az elején lepontozták, így a szabályok értelmében ezüstéremmel kellett beérnie. Pataki Nikolett (serdülő lány –58 kg) egy roppant kellemetlen ellenféllel találta magát szemben, akinek a folyamatos szabálytalanságai miatt meg is sérült, az orvosok pedig nem engedték, hogy tovább folytassa a viadalt.

Az Alba Regia SC kjokusinkarate-szakosztályától heten vettek részt a megmérettetésen, ahol Dvéri Maja két első helyezést is begyűjtött, egyet a nők 50 kg-s küzdelmében, a másikat formagyakorlatban, mindkettőt a junioroknál. Ugyanebben a korcsoportban Fehérvári Ádám is dobogóra állhatott a férfiaknál: a 75 kilogrammosok küzdelmében arany-, katában ezüstéremmel gazdagodott. Előbbiben ráadásul csapattársát, Hekkel Zsoltot győzte le a fináléban, így rögtön két medálnak örülhettek Kovács Ferenc tanítványai. Pinczés Bertalannak, Torma Domonkosnak és Tóth Aisa Kirának egyaránt az 5–8. hely jutott „harcban”, hasonlóképpen a serdülő Kollár Bálintnak formagyakorlatban. Hekkel utóbbiban ötödikként zárt a junioroknál.

Az FKA növendéke, Bőke Eszter (j) nem talált legyőzőre
Fotó: FKA

A Fehérvár Karate Akadémia idén sem aprózta el, egyből 26 sportolót indított a selejtezőn. A Kajdi István, Dezső Kata, Fekete-Páris Szabolcs, Kántor Sándor edzői négyesnek tehát volt dolga bőven, igaz, a munka jócskán kifizetődött. Katában Reichert Jázmin és Fekete Panna a dobogó legmagasabb fokára állhatott, Mayer Dorottya második lett, míg Mayer Eszternek a harmadik pozíció jutott. Jól harcoltak az FKA növendékei, hiszen küzdelemben Nagy-Dobondi Eszter, Reichert Jázmin, Kántor Viktória, Bőke Eszter és Fekete Gergely nyakába is a legfényesebben csillogó érmet akasztották. Ugyanitt Erdélyi Albert, Kulcsár László, Tihanyi Eszter, Nagy Natália ezüstöt, Puszta Péter, Erdélyi Endre, Fekete Panna és Németh Máté pedig bronzot nyert.

A dobogósok automatikusan kvalifikálták magukat a veszprémi országos döntőre, illetve az 5–8. helyen végzők is készülhetnek a fináléra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában