Gyenge játék, fiaskó

2019.04.17. 22:45

Vereséget szenvedett az Alba Fehérvár

Meglepő, 75-68-as vereséget szenvedett az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata az Szedeák ellen a középszakasz alsóházában.

Horog László

Peterson 18 pontja is kevés volt az üdvösséghez

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 75-68 (22-17, 20-18, 19-19, 14-14)

Szeged, V.: Ádám, Pozsonyi, Balogh Gy. (Farkas J.)

SZTE-Szedeák: Boltics 5, Wirth 17/3, Ponjavics 18/6, Juhos 16, Sulovics 14. Csere: Krapics 5/3, Mike -. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Alba: Cabezas 5/3, Keller I. 6/3, Filipovics 3/3, Lóránt 7, Peterson 18. Csere: Heath 4, Zeno 16/6, Takács Martin -, Varga M. -, Takács Milán -, Tóth P. 7/3, Peringer -. Vezetőedző: Jesus Ramirez.

Peterson 18 pontja is kevés volt az üdvösséghez
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sulovics kosarával a szegediek jutottak előnyhöz, Peterson azonnal válaszolt, Lóránt kosarával pedig már az Alba vezetett. Juhos kapta el a ritmust, Peterson reagált ismét, majd hosszú gólcsend után újra az amerikai center köszönt be, 7-10. Juhos jóvoltából felzárkózott, Sulovics révén pedig fordított is a házigazda. Négyes cserét hajtott végre Jesus Ramirez: az albásoknál mindössze Lóránt maradt a parketten, érkeztek a Takács ikrek, valamint Heath és Zeno. A hazaiak Wirth és Sulovics kosaraival elléptek 22-17-re. Sok pontatlanságot követően Ponjavics és Peterson volt eredményes, Filipovics és Zeno hárompontost dobott, mégsem tudott közelebb jönni a Fehérvár. Juhos elemében volt, a hazaiaknál szinte csak ő talált be. Peterson ziccere után közelített az Alba, a félidőt Wirth büntetői, és Juhos a dudaszót megelőzően elengedett bravúros duplája zárta, 42-37.

Juhos újabb pontjaival kilencre nőtt a hazaiak előnye a nagyszünet után, hiába találtak be a vendégek, három-négy pontnál közelebb nem tudtak jönni. Ponjavics, Wirth és Sulovics jóvoltából újfent megugrott a Szedeák, 61-50. Csak araszoltak előre a Fejér megyeiek, Ponjavicsnak és Skrapicsnak köszönhetően hirtelen állva hagyta ellenfelét az SZTE, 67-54. Nem tudtak felpörögni a fehérváriak, indiszponáltan és formán kívül pattogtattak, végül 75-68-as vereséget szenvedtek.

Legközelebb szombaton javíthat az Alba, akkor a Kaposvárt fogadja az NB I-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában