Jégkorong

2019.07.01. 21:58

Jól haladnak az AV19 lábadozói

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának tavalyi szezonban komoly sérülést összeszedő játékosai egyre több munkát tudnak végezni.

Dévai N. Csaba

Hosszú kihagyás után hamarosan ismét a jégen láthatjuk Kógert

Fotó: SAT

Ha valaki nagyon erőlködik, hogy valami negatívumot mondjon a Fehérvári Ördögök egyébként pazarul sikerült 2018/2019-es szezonjáról, az mindenképpen Timotej Sille és Kóger Dániel sérülését említené. A két játékos kiesésének súlyát jól mutatja, hogy Kóger 21 mérkőzés után 13 ponttal, míg Sille 35 mérkőzés után 22 ponttal volt kénytelen abbahagyni, addig pedig mindketten nagyszerű formában játszottak. Most, hogy a csapat immáron a 2019/2020-as kiírás nehézségeire készül fel, érdemes megnézni, hogyan áll a két sérült rehabilitációja.

– Az előre tervezettnek megfelelően halad a rehabilitációm és a felkészülésem a következő szezonra. Hat hónap után újra elkezdhettem a jeges edzéseket, a konditermi munka mellett heti kétszer járok jégre, hiszen szeretnék a legjobb formában lenni a következő szezonra – nyilatkozta az egyesület honlapjának a december közepén megsérülő Kóger – Egy hetet töltök szabadsággal a nyáron, de ezen kívül végig azon dolgozom, hogy a közös felkészülésre már teljesen egészséges legyek. A rosszban ezt a pozitívumot próbáltam megragadni, az előző szezon hátrányából egy százszázalékos formában lévő szezonkezdés a célom. Az első négy hét nagyon nehéz volt, mert akkor még nem tudtam mozogni, de utána, amikor elkezdhettem foglalkozni az edzésmunkával, végig csak arra koncentráltam, hogy a lehető legjobb formában legyek a következő szezon előtt.

Hosszú kihagyás után hamarosan ismét a jégen láthatjuk Kógert
Fotó: SAT

Hasonlóan pozitív hangulatban várja a lábadozás utolsó fázisát a vállsérüléssel bajlódó Timotej Sille is.

– A sérülést főleg mentálisan volt nehéz feldolgozni mert hosszú kihagyás várt rám, és csak apró lépésekben haladtam előre, így már nagyon vártam, hogy újra teljes értékű edzésmunkát végezzek. Most a rehabilitáció utolsó fázisában vagyok, újra hozzá kell szoknom az erősítő gyakorlatokhoz, emellett pedig a vállam mobilitásának visszaszerzésén dolgozunk, ami szintén hosszabb folyamat. Lassan, de biztosan azonban elérem a száz százalékot, és a célom az, hogy szeptemberre ismét csúcsformába lendüljek – nyilatkozta szintén a klubnak a 24 éves támadó.

Az EBEL idei kiírása szeptember 13-án, Klagenfurtban kezdődik a fehérvári csapat számára, míg az első felkészülési mérkőzést augusztus 10-én vívják Cardiffban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában