minifoci

2019.10.02. 14:30

Ladányi-tripla, győzelem

Lejátszotta első mérkőzését a magyar minifutball-válogatott a perth-i világbajnokságon, ahol magabiztos játékkal múlták felül Szaúd-Arábia legjobbjait.

Korondy Tamás

Volt ok az ünneplésre, győzelemmel rajtolt a válogatott Fotó: MMSZ

A B-csoport nyitómeccsén a magyar kispályás labdarúgó-válogatott itthoni idő szerint kedden 6.30-kor lépett pályára. A fehérvári érdekeltségű szövetségi kapitány, Nagy Lajos csapata kis túlzással a repülőtérről érkezett meg a mérkőzésre, hiszen még 24 óra sem telt el a landolás után, máris jött a masszív szaúdi együttes elleni összecsapás. Nem kellett csalódnunk a szervezőkben sem, stílusosan megszólalt a magyar himnusz, melyet egy emberként énekelt az egész csapat a néhány kilátogató magyar szurkolóval kórusban.

Volt ok az ünneplésre, győzelemmel rajtolt a válogatott
Fotó: MMSZ

Gyors gólváltással – és lapváltással – indult a találkozó: az afrikai együttes Farasan Yahya révén a 6. percben megszerezte a vezetést, majd két perccel később Ladányi Dávid talált be távolról. Negyedórával később Tornyai Viktor gyüjtötte be a meccs első sárga cetlijét, de 5 perc elteltével már itt is egyenlő volt az állás. A pörgősnek mondható első félidőben újabb találat már nem esett. A második játékrész 32. percében Ladányi duplázott, öt perccel később pedig már triplázott. A szétesés felé sodródó szaudiaknak a kegyelemdöfést a 40. percben Sós Márkó vitte be; erre ugyan még két perccel később – egy büntető után – volt válasza az ellenfélnek, többre azonban már nem futotta a zöld mezesektől.

A magyar csapat megérdemelten nyert 4-2-re, és várhatja a csütörtöki, Anglia elleni csütörtöki folytatást.

WMF világbajnokság, Perth, Ausztrália, B-csoport:

Magyarország–Szaúd-Arábia 4-2 (1-1)

Gól: Ladányi D. (3), Sós M., ill. Yahya (2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában