Színvonalas torna

2020.02.03. 21:00

Újabb olasz siker – Fiatal kosarasaink a mezőny végén végeztek a Szent István Kupán

Az előző években megszokott módon ezúttal is színvonalas mérkőzéseket láthatott a Szent István Kupára kilátogató fehérvári közönség.

Horog László

A magyar B-válogatott zárt a Szent István Kupa 8. helyén. A fiatalokat Góbi Henrik és Antal Balázs irányította

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Egy éve az előzőleg szinte minden kiírás során győztes Real Madridot verte a Stellazzurra Roma gárdája, a fináléban ezúttal Kína válogatottjával találkoztak a talján fiatalok. Az olaszok magabiztosan meneteltek az aranycsatáig, mindössze első, Irán elleni meccsük volt kétszeri hosszabbításos, a többi csoportriválison gond nélkül átrobogtak. Magabiztosak voltak a kupára először ellátogató kínaiak is. Magyarországot klubcsapat nem képviselte, a rendezők a klubokkal és a szakemberekkel egyeztetve úgy ítélték meg, a két, fehérvári akadémia korosztályos együttesei nem képviselnek olyan játékerőt, hogy érdemes lenne őket összeereszteni a nagyságrendekkel erősebb gárdákkal.

A magyar B-válogatott zárt a Szent István Kupa 8. helyén. A fiatalokat Góbi Henrik és Antal Balázs irányította
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Így az U16-os magyar A, valamint B-válogatott lépett az Alba Regia Sportcsarnok parkettjére, utóbbiakat Góbi Henrik és Antal Balázs dirigálta. A B-együttes zárt a 8. helyen, a 7. helyért zajló meccset a Bayern Münchennel szemben veszítették el. A 6. pozícióban zárt a magyar A-csapat, amit Berényi Sándor irányít néhány hónapja. Az 5. helyen az NBA Academy zárt, a bronzmeccset Irán nyerte a Real ellen, 91-87-re, a döntőben pedig a Stellazzurra diadalmaskodott a kínaiak ellen, szintén nagy küzdelemben, 86-83-ra.

A zsákolóversenyt – a közönségszavazatok alapján – a magyar Kelemen Benjámin nyerte, a legjobb, piros-fehér-zöldben szereplő játékosnak járó elismerést pedig Csendes Péternek ítélték oda. A torna legjobb edzőjének az Olaszországból érkező Alessandro Bonottit választották, míg a torna legértékesebb játékosának pedig a római bedobót, Rokas Jocyst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában