Rutinos vezetők, új beosztásban

2020.05.10. 21:27

Többen is új pozícióban, frissített az MLSZ

Barczi Róbert lett a Magyar Labdarúgó-szövetség új szakmai igazgatója, aki az elmúlt években a hazai labdarúgásban betöltött vezetői munkaköreinek köszönhetően sokrétű sportvezetői tapasztalattal rendelkezik. A sokszoros válogatott Kiss László pedig a női szakágat irányítja a jövőben.

Káldor András

Az új szakmai igazgató, Barczi Róbert végigjárta a ranglétrát Fotó: MLSZ

A labdarúgó, utánpótlás- és felnőtt edzői múlttal is rendelkező dr. Barczi Róbert több mint tíz éve tevékenykedik sportvezetőként, egy évig a Nyíregyháza Spartacus ügyvezető igazgatója volt, öt évig az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatójaként dolgozott, illetve öt és fél évig megyei szövetségi főtitkári posztot töltött be. 2015-től mostanáig az MLSZ Versenyigazgatójaként dolgozott.

Tisztségéből adódóan rálátása volt a hazai felnőtt- és utánpótlásfutballra. A sportigazgató munkáját a szakmai bizottsággal szoros együttműködéssel végzi, és közvetlen segítője a volt válogatott Fehér Csaba lesz.

- Az MLSZ elnöksége által az elmúlt években megteremtett alapot kell felhasználni arra, hogy egy szemléletváltással új irányba mozduljon el a labdarúgásunk. A következő időszakban minden a futballért tenni akaró emberrel szeretnék együtt dolgozni, a futballközösség minden tudására és tapasztalatra szükség van, leginkább az utánpótlás terén, ahol igazi fordulatra van szükség. A nemrégiben generáció váltáson átesett Szakmai Bizottság komoly szellemi hátteret biztosít ahhoz, hogy ez a szemléletváltás megvalósuljon. – fogalmazott.

Az új szakmai igazgató, Barczi Róbert végigjárta a ranglétrát
Fotó: MLSZ

A sportigazgató kiemelte, a szövetség jelen pillanatban minden idegszálával a bajnokságok befejezésére koncentrál, hiszen jelenleg a legnagyobb kihívást a helyzet kezelése jelenti. Mint hozzátette, a bizottságban tagként szerepet vállaló, nemzetközi tapasztalattal rendelkező 41-szeres válogatott labdarúgó, Fehér Csaba a jövőben csatlakozik az igazgatóság munkájához.

A május 5-étől kinevezett Barczi Róbert mellett Kiss László is a szövetség szakmai munkáját erősíti a jövőben. A 33-szoros válogatott támadó korábban 2010 és 2013 között női szövetségi kapitány volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában