Hosszabbításban kapott ki a Volán a Dornbirntől

2020.10.09. 22:42

Kevésnek bizonyult a háromgólos előny

Hullámvasutazott a Hydro Fehérvár osztrák ellenfelével szemben. Kezdetben dominált, aztán leadta előnyét, bár a túlórában közel járt a győzelemhez, végül csak egy pontot szerzett.

Németh Krisztián

Alexander Petan (középen) góljával hárommal ment a Volán, de csak egy pontot szerzett

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Elsöprően kezdett a házigazda, a vendégek pedig kissé félszegen. Az első tíz percben jószerével úgy és akkor került helyzetbe a Volán, amikor akart. Az osztrákokat elnézve a napokban igazolt és a keretből kimaradó korábbi fehérvári pontkirály, Yogan sem segített volna rajtuk ekkor.

Ez semmit nem von le a Volán érdemeiből! Ezúttal is csak tizennégy mezőnyjátékossal tudtak kiállni – a többi között Bartalis, Sarauer és Ouzas is hiányzott.

A Dornbirn zavarában elcserélte magát, ezzel kis híján gyors gólt ajándékozott, nem sokkal később Toni Kahkonen lövésénél már nem volt pardon, a negyedik percben zizzent a háló. Alig több mint egy perc múlva a második fehérvári gólnál nem, ekkor a videóbíró kellett az ítélethez. Mihály Ákos kotorta be a gólvonal mögé a pakkot. A fiatal titán után egy rutinos légiós is betalált: Alexander Petan közelről emelt a keresztvas alá, alig több mint öt perc után három góllal vezetett a Hydro Fehérvár AV19.

Elégedett lehetett a közönség, kivéve az a szurkoló akinek felborította a sörét a büntetőpad tetején végigguruló korong. Szomjazott a gólra a Fehérvár, két emberelőnyben is megsorozta Östlundot a cserekapust, Timothy Campbell pedig a vasat csengette meg.

A második harmadban valamelyest szabadult a szorításból a Dornbirn, a Fehérvárnak pedig emberelőnyben – ellentétben a bécsi bravúrgyőzelem alkalmával – továbbra sem ment. Egyre többször volt szükség a kapuban Kornakker Dániel bravúrjaira.

Az első fehérvári emberhátrány végén, a 34. percben szépített a Dornbirn, amely jóval többször próbálkozott, mint az első játékrészben, csak viszonyításképpen a Hydro Fehérvár AV19 a második szünetnél már közel harminc kapura lövésnél járt. Kornakker meg 93 százalékos védési hatékonysággal – sajnos aztán lerontották az osztrákok...

Alexander Petan (középen) góljával hárommal ment a Volán, de csak egy pontot szerzett
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hidegzuhannyal indult a harmadik játékrész, amelyet sokk követett: egy áthúzódó emberhátrányban tizenegy másodperc alatt 3-2-re szépített William Rapuzzi, majd a 43. percre elfogyott az előny Jannik Fröwis gólja révén. Két minutummal később pedig Kevin Macierzynski fordított.

Aztán végre „visszatért” a meccs elején látott Volán, amely keményen harcolt az egyenlítésért, a hajrára kanyarodva pedig kivédekezett egy emberhátrányos szituációt.

Két perc tíz másodperccel a a dudaszó előtt Hári Jánosnak sikerült végre bekotornia a pakkot a gólvonal mögé, hosszabbításra mentve ezzel a meccset.

A túlórában ment az adok-kapok, a hullámvasúton Kornakker és Österlund is nagyokat védett. Kuralt szólóban tekergett a vendég ketrec előtt, de csak nem tudta bepasszírozni a korongot.

A másik oldalon viszont Anton Straka igen.

A hullámvasút végén egy ponttal gazdagodott a Fehérvár – teljes keret ellen alig több mint három sorral ez sem kis eredmény…

Kemény meccs volt, de most már a regeneráción van a hangsúly, vasárnap a 7. helyen álló Linz játszik a tabella 9. fokán álló Fehérvár otthonában.

Jegyzőkönyv

Hydro Fehérvár AV19 – Dornbirn 4-5 h.u. (3-0, 0-1, 1-3, 0-1)

Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1500 néző, Vezette: Kincses, Nagy A..

Fehérvár: Kornakker – Campbell (1), Szabó B. (1), Petan 1 (1), Hári 1 (1), Hargrove – Horváth M., Caruso, Kuralt, Kahkonen 1, Erdély – Vas M., Stipsicz, Szita (1), Sárpátki (1), Mihály 1 – Madácsi. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Dornbirn: Höneckl (Österlund) – MacKenzie, Kaldis (1), Romig 1, Rapuzzi 1, Jevpalovs – Schnetzer, Magnan, Antonitsch, Straka 1, Brosseau – Egger, Kokkila, Woger (2), Hauble, Macierzynski 1 – Kutzer, Schwinger (1), Pöschmann, Fröwis 1. V.: Kai Suikkanen.

Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában