Jégkorong

2020.10.25. 19:56

Megszorongatta a DAB a listavezetőt

A rossz hír, hogy megint pocsékul kezdett a DAB, a jó, hogy megint felállt hátrányból. A parádés feltámadás ellenére tény, hogy ezúttal pont nélkül maradt az Erste Ligában, miután a listavezető MAC Újbuda 5-4-re győzött Dunaújvárosban.

Németh Krisztián

Hol a korong? Óriásit csatázott a Dunaújváros Fotó: Erste Liga

Fotó: anda_fabian

DAB-MAC Újbuda 4-5 (1-3, 3-1, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 130 néző. Vezette: Soós, Pálkövi (Szabó I, Kis-Király)

DAB: Hughson – Kovács Bronson (1), Nillson, Mazurek 1, Pozsár, Török 1 – Dósa, Phillips, Azari, Odnoga, Pihlqvist – Lencsés, Mestyán, Dansereau 1 (1), St. Pierre (2), Szappanos (1), Hruby, Jakabfy, Gebei, Németh P., Pinczés 1. Vezetőedző: David Leger.

MAC: Bálizs – Pozsgai (1), Tornyai, Sofron (4), Nagy K. 3, Molnár B. (1) – Garát, Jászai, Orban (1), Kreisz (1), Terbócs 1 – Dóczi 1, Csollák, Kedves, Majoross, Lőczi – BugárÁdám, Ritter, Strenk. Vezetőedző: Marton Tibor.

Kiállítások: 42-10.

Kapura lövések: 50-38.

A MAC az első támadásából gólt szerzett, 25 másodperc után Nagy Krisztián talált be. A vendégek agilis játéka nem hagyott alább, a ritmust kereső Acélbikák csakhamar újabb gólt kaptak, amikor emberelőnyben Dóczi Zsombor pörkölte rá a korongot a ketrecre, három és fél perc után 0-2 állt az eredményjelzőn.

Az első dunaújvárosi emberelőny számos ziccert hozott, Szappanos Dávid előtt adódott a legnagyobb sansz a szépítésre, ám a csatár a félig üresen tátongó kapu mellé-fölé lőtte mellé a korongot. Az éledező bika szarvát öt a négy ellen megint letörte a MAC. A tizenegyedik percben szép akció végén Terbócs István volt eredményes, 0-3.

Ám hamar megrázta magát a DAB és negyvenhárom másodperccel később mínusz kettőre zárkózott fel. Pinczés Olivér ütötte el jó érzékkel a korongot vendég kapus lepkése mellett, 1-3.

Még a szünet előtt Krisfoffer Pihlqvist célzott ügyesen, ám csak a vasat csengette meg.

Hol a korong? Óriásit csatázott a Dunaújváros Fotó: Erste Liga

A Dunaújvárosi Acélbikák utóbbi két meccsét elnézve megállapítható, hogy jószerével minden kezdet nehéz az együttes számára, mert a középső játékrész elején is bekaptak egy gólt. Nagy Krisztián találata révén már hárommal mentek a vendégek, 1-4.

Gyorsan jöhetett volna válasz, de Martin St. Pierre kihagyta ziccerét. A kanadai a 23. percben aszisztban és egy pazar akcióban jeleskedett, Török Viktor szépített és hozta vissza újra a hazaiak reményeit, 2-4.

Megélénkült a meccs és főleg a Dunaújváros, amely ripsz-ropsz eltüntette a különbséget. A harmad felénél Keegan Dansereau lőtt takarásból gyönyörű gólt, majd emberelőnyben egy kapu mögül visszatett korongot David Mazurek juttatott a hálóba és kiegyenlített, 4-4!

Igazi ki-ki meccs kerekedett az összecsapásból, nem különösebben bazíroztak a hosszabbításra a felek. Nem is lett túlóra!

Másfél perccel a vége előtt a korábbi Volán-spíler Sofron István kiosztotta negyedik gólpasszát, Nagy Krisztián pedig belőtte harmadik gólját.

5-4-re nyert MAC Újbuda, megszilárdítva vezető pozíciját a tabellán.

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata kétszer két szerzett ponttal és három vereséggel a nyolcadik helyet foglalja el az bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában