Koronavírus Fejérben

2020.11.05. 09:00

Győzelemmel térne vissza Bartalis István

Csütörtökön este 20 órától a Tüskecsarnokban Lengyelországgal mérkőzik meg a magyar jégkorongválogatott. A Tippmix Nemzetek Tornája keretében szombaton is összecsap a két együttes. A frissen kinevezett szövetségi kapitány keretében a Hydro Fehérvár AV 19 csatára, Bartalis István is helyet kapott.

Németh Krisztián

Tünetmentesen esett át a koronavíruson Bartalis István, aki most a lengyelek elleni két mérkőzésre koncentrál

Fotó: Nemzeti Sport / Bartalis István

Összesen három Volán-játékos kapott meghívót a hosszú kényszerszünet utáni első összetartásra. Bartalis István mellett Szabó Dániel és Andrew Sarauer is a válogatottal készül.

A nyáron a svéd másodosztályból hazaigazoló Bartalis remekül nyitott régi-új csapatában, a Gyergyó elleni első felkészülési mérkőzésen triplával tette le újra névjegyét a Volánnál. Aztán jött a kényszerszünet, csak október 16-án játszhatott először az osztrák bajnokságban. Két győztes meccsen egy gólpasszt jegyez, de ami fontosabb, átesett a koronavíruson.

– Észre sem vettem, hogy megfertőződtem, nem voltak tüneteim, a tesztelés során derült ki, hogy elkaptam a koronavírust. A tíz nap letelte után gyógyultnak nyilvánítottak, de az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok és egészségügyi előírások miatt csak október közepén játszattam.

A Covid velejárója, hogy egyfajta buborékban zajlik a válogatott összetartása, mindent megtesznek a fertőződések elkerüléséért, az edzéseket a két meccs helyszínén tartják.

– Jó újra a nemzeti csapatban lenni, a tavalyi világbajnokságon voltam utoljára válogatottban. Új impulzusokat kaptunk Sean Simpsontól. Ugyan személyesen nem ismertük egymást, de a német bajnokságban játszottam a Winter Classicon az általa vezetett a Mannheim ellen. Ezekben a napokban fontos, hogy érezzük jól magunkat, és hogy próbáljuk megvalósítani, amit a szövetségi kapitány kér, így az új taktikai elemeket is.

Tünetmentesen esett át a koronavíruson Bartalis István, aki most a lengyelek elleni két mérkőzésre koncentrál
Fotó: Nemzeti Sport / Bartalis István

A lengyelek a divízió I/B tagjai, a februári olimpiai selejtezőn az A csoportos Kazahsztán vendégeként kiharcolták a továbbjutást. Jószerével ez az utolsó információ az ellenfélről.

– Semmit sem tudunk arról, hány hiányzójuk van, vagy milyen összetételű kerettel jönnek Budapestre. Persze jól tudjuk, hogy kemény hokit játszanak, általában egy-két gólos mérkőzéseink vannak, nyerni akarunk – zárta gondolatait Bartalis István.

A magyar válogatott idén februárban a sikerrel megvívott nottinghami olimpiai selejtezőn lépett utoljára pályára. Akkor a jelenlegi Volánból Erdély Csanád, Stipsicz Bence, Szita Donát és Hári János is jégre lépett. Gyanítható, hogy velük is szívesen számolt volna Sean Simpson. Meglehet, hogy erre azért nem kerülhetett sor, mert a fehérvári csapatnál nemrég ismét felütötte a fejét a koronavírus.

A két magyar–lengyel meccs a világbajnoki felkészülés első állomása nemzeti válogatottunk számára. A divízió I/A vb-t 2021 májusában rendezik Ljubljanában, ahol ellenfeleink a házigazda szlovénok mellett a franciák, az osztrákok, a koreaiak és a románok lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában