jéghoki

2020.11.20. 11:00

Végleg eldőlt a sorsa Kóger Dánielnek

Az FTC-Telekom magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi-jégkorongcsapata szerződtette a székesfehérvári születésű és az utóbbi hat idényben a Fehérvár AV 19-et erősítő 138-szoros magyar válogatott Kóger Dánielt.

Káldor András

Kóger Dániel (kék) hat év után hagyja el Fehérvárt

Fotó: Soós Attila

Kóger Dániel idén februárban, a sikerrel megvívott nottinghami olimpiai selejtezőtorna első, észtek elleni mérkőzésén sérülést szenvedett, azóta nem lépett jégre tétmérkőzésen.

Szeptemberben a játékos állapotáról klubjánál azt nyilatkozták, jól halad a rehabilitációja, és néhány hónapon belül ismét jégre léphet, szerződése azonban még nincs az új szezonra. A csatár neve aztán nem bukkant fel a magyar ICEHL-csapat összeállításában a felkészülési mérkőzéseken, és a szerződéshosszabbításokról szóló hírekben sem esett szó róla az előszezonban, később kiderült ennek oka is.

– A klub annak ellenére, hogy ilyen hosszú kihagyás vár rá, tett neki egy kétéves ajánlatot, amit ő többszöri módosítás után sem fogadott el. Kóger Dániel tehát ebben a pillanatban a saját döntése nyomán nem tagja a Fehérvár ICEHL-keretének – mondta még egy kora őszi sajtótájékoztatón Gál Péter Pál, a Fehérvár AV 19 elnöke.

Kóger Dániel (kék) hat év után hagyja el Fehérvárt
Fotó: Soós Attila

Ezzel lényegében szabadon igazolhatóvá vált, és az FTC-Telekom 2020. december 1-jétől szerződteti, miután az orvosi szakvélemények szerint rehabilitációja a megfelelő ütemben halad, és a tervezett menetrend szerint bevethető lesz.

– Egyre közeledtem ahhoz, hogy a rehabilitációm véget érjen és újra jégre léphessek. Novemberig kivártam, utána viszont mindenképpen lépnem kellett, hiszen nem volt még érvényes szerződésem a szezonra. Miután a Fehérvár egyértelművé tette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződésemet, több megkeresést is kaptam. Mindenképpen Magyarországon belül akartam váltani, így nagyon nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy egy olyan klub, mint a Ferencváros, megkeresett egy ilyen ajánlattal, amely ráadásul a jelenlegi helyzetemet is maximálisan figyelembe veszi. A Fradi az elmúlt két év alapján jelenleg az Erste Liga legerősebb csapata.

Olyan csapatba kerülök, ahol minden játékos maximálisan tiszteletben tartja és betartja az edzői utasításokat, egy hatvan percen keresztül megalkuvást nem ismerően dolgozó, melós, nagyszívű csapatról van szó, amelynek a képességeit a Fehérvárral mi is a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg januárban a Magyar Kupa döntőjében. Egyénileg is kiváló játékosok alkotják, ráadásul nem titok, hogy több barátom is a Fradiban jégkorongozik, így egészen biztosan remek közegbe kerülök. Nagyon szimpatikus minden az együttes körül, örülök a lehetőségnek – nyilatkozta Kóger Dániel.

A játékos a legutóbbi idényben, az EBEL-ben sérüléséig 43 találkozón 20 pontot gyűjtött. Eddig 138 alkalommal szerepelt a felnőttválogatottban, ott volt a 2009-es és a 2016-os „A” csoportos világbajnokságon is, emellett hat Divízió I-es vb-n, valamint négy olimpiai selejtezőn szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában