Lesz miért visszavágniuk

2021.01.28. 22:05

Az Alba Fehérvár kosarasai Szegeden javíthatnak mérlegükön

Az Alba Fehérvár férfi-kosárlabda- csapata folytatja menetelését a bajnokságban, Forray Gábor vezetőedző tanítványai pénteken 18 órától a Naturtex-SZTE-SZEDEÁK együttesének vághatnak vissza a legutóbbi hazai vereségért.

Káldor András

Stacy Davis (fehérben) pontjaira nagy szükség lesz a SZEDEÁK otthonában

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Nem igazán jól zárult a kék-­fehérek hétközi kirándulása, hiszen a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese rajt–cél győzelmet (95-84) aratott ellenük, és egy pillanatig sem volt kétséges, hogy melyik csapat örülhet majd a végén.

– Rossz ritmusban kezdtük a találkozót, amely meghatározta az egész meccs dinamikáját. Küzdöttünk és többször sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, néha csak egy-egy kosár hiányzott, hogy átlendüljünk a holtponton. Személy szerint bíztam benne, hogy ez sikerülni fog, de a Falco visszaverte az összes felzárkózási kísérletünket. Nagyon jó mérkőzés, amiből tanulni fogunk, de pénteken már újabb, fontos bajnoki következik, szóval nincs idő sajnálkozni. – mondta a fehérvári részről toronymagasan legjobban teljesítő Vojvoda Dávid, aki 25 pontot termelt. Igaza volt a magyar válogatott pillérének számító bedobónak, hiszen alig négyet alhattak, jön az újabb megmérettetés, méghozzá a pontvadászat egyik nagy meglepetését szolgáltató Naturtex-SZTE-SZEDEÁK otthonában.

Stacy Davis (fehérben) pontjaira nagy szükség lesz a SZEDEÁK otthonában
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Az esztendő második napján kevesen gondoltak arra, hogy a Tisza-parti együttes pontokat vihet el a Gáz utcából. Pedig így történt, a Szeged elsősorban fantasztikus első félidei játékával tudott nyerni, és ezzel részükről ez volt akkor zsinórban a hetedik győzelem. A 78-87-es eredménnyel zárult mérkőzésen 57 pontot termelt a vendégcsapat az első húsz percben, és ez meghatározta a folytatást.

Hiába nyerte meg az Alba a hátralevő két negyedet, már csak csökkenteni tudta hát­rányát.

Most sem vár sétagalopp a kék-fehérekre, hiszen azért már becsúszott az utóbbi időben néhány vereség is a vendéglátóknál. Legutóbb Pécsett kaptak ki 81-76-ra. Ezen a mérkőzésen is jól ment a fehérvári klub korábbi játékosának, Darrin Govens 19 pontot gyűjtött, míg az Alba Regia Sportcentrumban emlékezhetünk rá, hogy brillírozott, 28 pontot szerzett. Rá, valamint leginkább Djordje Dzeletovicsra figyelni kell majd, aki nem csak a palánk alatt találja fel magát, rendívül magabiztosan dob kintről, a triplavonalon túlról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában